Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2009 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Meteoroloji Müdürlüğü, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de akşam saatlerinden itibaren şiddetli yağış beklendiğini açıkladı.

Yağışların özellikle Antalya, Isparta ve Burdur'da etkili olacağı belirtilerek, ani sel ve su baskınlarına karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli olması istendi.

İstanbul'da yarından itibaren yağış bekleniyor

- Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte yarından itibaren tekrar yağış beklendiğini belirterek, Marmara Bölgesi'nde bu geceden itibaren etkili olacak lodos nedeniyle karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

Yıldırım, kentte son 3 günde etkili olan yağışlarda Sarıyer'de metrekareye 69, Kartal'da 68, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 63, Atatürk Havalimanı'nda 57 ve Göztepe'de de 57 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

İstanbul'un yeniden yağışlı havanın etkisine gireceğini belirten Yıldırım, yarın havanın sağanak yağışlı ve gök gürültülü olacağını ifade etti.

Yıldırım, yarın deniz ulaşımında da aksaklıklar görülebileceğini kaydetti.

İstanbul'da yarınki en düşük sıcaklığın 8, en yüksek sıcaklığın 13 derece olacağını ifade eden Yıldırım, Cuma günü de İstanbul'da aralıklı sağanak yağış beklendiğini belirtti.

Lodosun orta kuvvette etkisini sürdüreceğini dile getiren Yıldırım, hafta sonu ise sıcaklığın hissedilir derecede düşerek, mevsim normallerinin altına ineceğini bildirdi.

İSKİ verilerinden derlenen bilgilere göre, kente su sağlayan barajlardaki doluluk oranı da yüzde 57,05'e yükseldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber