KİT'lerdeki sözleşmeli personelin ek ödemeleri yargıda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2009 23:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Ulaşım-Sen, Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK) KİT'lerdeki sözleşmeli personele uygulanacak ek ödemelere ilişkin Bakanlar Kurulu kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı.

Dava dilekçesini Danıştay'a veren Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, daha sonra Danıştay önünde basın açıklaması yaptı.

Güzel, 399 sayılı KİT Personel Rejiminin Düzenlenmesi ve 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Bazı Maddelerinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname gereği, KİT'lerde sözleşmeli çalışanlara ek ödemenin verilebilmesi için YPK kararına ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

Kanun doğrultusunda YPK'nın çalışanlar aleyhine sonuç veren düzenlemeler yaptığını savunan Güzel, Bakanlar Kurulu'nun da YPK kararı sonrasında aldığı kararla "ortaya çıkan dengesizliği daha da derinleştirdiğini" iddia etti.

Ek ödemelerden Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü çalışanlarının ise hiç yararlandırılmadığını ve bunun kabul edilemeyeceğini kaydeden Güzel, Bakanlar Kurulu'nun ek ödemelere ilişkin kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması için Danıştay'da dava açtıklarını söyledi.

Güzel, Danıştay'ın, açtıkları davayı kendileri açısından olumlu sonuçlandırmaması halinde konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber