Maliyeciyiz deyip rüşvet isteyen 2 zanlı yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2009 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın Kestel ilçesinde, ?Maliyeciyiz? deyip evrakını inceledikleri iş yerinin sahibinden ?rüşvet? istedikleri öne sürülen iki zanlı yakalandı.

Kestel ilçe merkezinde faaliyet gösteren bir iş yerine giden Zafer T. (35) ve Kayhan Cumhur Ç. (38) iş yeri sahibi Yavuz Selim D'ye, Maliye Bakanlığından geldiklerini, faturalarla ilgili bir şikayet aldıklarını, bu nedenle denetlemede bulunacaklarını söyledi.

İş yeri sahibi, bakanlıkta görevli olduklarına ilişkin kimlik gösteren zanlılara istenen evrakı verdi. Zanlılar iş yerine ait faturaları ve vergi levhasını kontrol ettikten sonra bir kaç faturanın üzerinde tarih olmadığını öne sürdü. Çantadan üzerinde Maliye Bakanlığı yazılı evrak çıkartan zanlılar, Yavuz Selim D'ye hakkında yasal işlem yapacaklarını, bu yüzden 40-50 bin TL ceza kesileceğini öne sürerek rüşvet istedi.

Zanlıların, ?Biz 4 kişiyiz; kişi başı 250 TL verdiğin takdirde yasal işlem yapmayacağız? demeleri üzerine muhasebecisini arayan Yavuz Selim

D, muhasebecinin ?yasal işlem yapılması? talebini iki zanlıya iletti.

Bunun üzerine imzaladıkları boş evrakı posta yoluyla göndereceklerini söyleyen zanlılar bir araçla olay yerinden ayrılırken, Yavuz Selim D, durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

İhbarı değerlendiren Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, zanlıları yakaladı. Zanlıların araç ve üzerlerinde yapılan aramada Maliye Bakanlığı yazılı 3 boş matbu evrak, bir çift Gemlik ilçesinde çalınan bir araca ait plaka, Kayhan Cumhur Ç'ye ait noter imzalı 2 beyanname, çok sayıda kartvizit, nüfus kayıt ve ikamet belgeleri ele geçirildi.

Zafer T'nin 19, Kayhan Cumhur Ç'nin de 9 suç kaydı bulunduğunun, Kocaeli'nde aynı yöntemle dolandırıcılık yaptıklarının tespit edildiği bildirildi.

Zanlıların sorgulamalarının devam ettiği, başka illerde de bu tür dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunup bulunmadıklarının araştırıldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber