Vatandaş 'Haberin olsun'la kendini koruyabilecek

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 13 Şubat 2009 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bürokratik işlemleri internet ortamında çözen "e-devlet" projesi hızla yayılmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Ulusal Yargı Ağı Projesi'nin bir ürünü "Haberin olsun" SMS servisi birçok kolaylığı vatandaşın cep telefonuna taşıyor. Bu servisin en önemli özelliği ise sahte kimlikle gerçekleştirilen sahtecilik olaylarının önüne büyük oranda geçecek olması.

Sahte kimlik aracılığı ile yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaş kendini artık yalnızca bir cep telefonu mesajı sayesinde önceden korumaya alabilecek.

Ulusal Yargı Ağı Projesi'nin bir kolu olan "Haberin olsun" isimli servise kaydını yaptıran vatandaşın yargı ile olan tüm bağlantısı cep telefonu aracılığı ile kurulacak.

Bu alarm sistemi sayesinde kendi hakkında açılan bir davayı anında öğrenen vatandaş böylece sahte kimlik ile gerçekleştirilen dolandırıcılık olaylarına karşı tedbirini önceden almış olacak.

Bu hizmet aynı zamanda davası devam eden vatandaşı, adliyeye gitmeye gerek kalmadan adım adım yönlendirecek. Bu arada "Servis resmi tebligat yerine geçmeli" diyen bu vatandaşın talebinin yakında hayata geçirilmesi de gündemde.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber