Trakya ve Abant'ta etkili kar yağışı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2009 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trakya'da etkili kar yağışı

Edirne - Trakya'nın birçok bölgesinde kar yağışı etkili oluyor.

Hava sıcaklığının 3 derece olduğu kentte sabah başlayan kar yağışı, ilerleyen saatlerde yerini karla karışık yağmura bırakacak. Sıcaklığın gece 1 derece olacağı kentte yarın bulutlu hava bekleniyor.

Keşan ilçesinde sabah saatlerinde tipi şeklinde yağan kar etkisini giderek azaltıyor.

Edirne'de kar yağışı nedeniyle kapalı yol bulunmadığı, İl Özel İdare ve Edirne Belediyesi tuzlama ve kar küreme ekiplerinin hazır bekletildiği bildirildi.

Kırklareli kent merkezinde de kar yağışı devam ediyor. Hava sıcaklığının sıfır derece olduğu kentte kar yağışının akşam saatlerinde etkisini azaltacağı tahmin ediliyor. Kentte yarın kar yağışı beklenmiyor. Lüleburgaz, Demirköy, Babaeski, Vize, Kofçaz, Pınarhisar ilçelerinde de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı zaman zaman etkili oluyor.

Tekirdağ'da kar yağışının yarın da devam etmesi bekleniyor. Saray, Malkara, Çerkezköy ve Hayrabolu ilçelerinde kar yağışı, Çorlu ve Şarköy ilçelerinde karla karışık yağmur etkili oluyor. Kapalı yolun bulunmadığı Tekirdağ ve ilçelerinde belediye ve Karayolları ekipleri hazır bekletiliyor. Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, 3 derece olan hava sıcaklığının birkaç derece düşeceğini bildirdi.

Abant'ta yoğun kar yağışı sevindirdi

Bolu - Doğal güzellikleri ile ünlü Abant Tabiat Parkı'nda sabah saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

Abant'ta kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken, kar ve buzlanma nedeniyle Abant-Mudurnu yolunda çok sayıda araç kayarak yoldan çıktı. Yoldan çıkan araçlar köylüler tarafından traktörlerle kurtarıldı.

Öte yandan, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle Abant Tabiat Parkı'na yoğun ilgi gösterildi. Çok sayıda çift Sevgililer Günü'nü geçirmek için Abant'ı tercih etti. Abant'ta bulunan oteller yüzde 100 doluluk oranı ile hizmet veriyor.


Manisa'da etkili yağış

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle binlerce tarım arazisi ile birlikte 50'ye yakın hayvan çiftliği sular altında kaldı.

Manisa'nın Turgutlu Ovası'ndan geçen Gediz Nehri, 10 gündür devam eden ve son 4 gündür etkisini arttıran yağış nedeniyle Urganlı, Sarıbey, Arpalık, Geren, Karacaahmet, Hamzabeyli ve Sinirli mevkilerinde taştı.

Taşkın, bu mevkilerdeki binlerce dönüm arazi ile birlikte, 50'ye yakın hayvan çiftliğini sular altında bıraktı.

Sular altında kalan çiftliklerdeki hayvanlar için kurtarma çalışması yapılırken, mahsur kalan bakıcıların kurtarılması için İzmir ve Manisa Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile Turgutlu Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinin çalışma başlattı.

Ekipler, çalışmalar sonunda hayvan bakıcılarını kurtardı.

Arpalık mevkindeki 22 bin civciv bulunan Recep Türker'e ait tavuk çiftliğinde sadece 8 civciv sağ olarak kaldı.

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, su taşkını olan yerlerde yaptığı incelemeler sırasında, Gediz Nehri çevresindeki mağdur olan çiftçilere her türlü yardımı yapacaklarını belirterek, ?mağdur olanlara su baskınından dolayı geçmiş olsun diyorum. Ekiplerimiz her zaman onların emrindedir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber