Halk Eğitim müdürü ?iyi niyet' kurbanı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Şubat 2009 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KÖYCEĞİZLİ ev kadınlarına iş imkanı yaratmak amacıyla bir tekstil firmasıyla anlaşıp, seri bornoz imalatı yapmak için yeni alınan 84 dikiş makinesinin senetlerine kefil olan Köyceğiz İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Kılıç'ın dünyası karardı.

Bornoz alan Denizli'deki firma 3 ay sonra batınca, Köyceğiz'deki tekstil firmasında da üretim durduruldu. Firmada çalışan işçilerin ücretleri ödenemedi. Alacaklılar, dikiş makinesi senetlerine kefil olan Hakan Kılıç'ın kapısına dayandı. İyi niyetinin kurbanı olan Kılıç, biriken 200 bin liralık borcu ödemek için önce otomobilini sattı. Kendisi, eşi ve iki arkadaşına da kredi çektirdi. Ama borcun tamamını ödeyemedi. Alacaklılar, Hakan Kılıç'ın iyi niyetini ve borcunu ödemeye çalıştığını görünce hakkında yasal işlem başlatmadı.

Köyceğiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne 2005 yılı Eylül ayında atanan 38 yaşındaki Hakan Kılıç, ev kadınlarına iş imkanı yaratmak için değişik kurslar düzenledi. 2007 yılı Eylül ayında Köyceğiz Tekstil Şirketi'nin yetkilileriyle biraraya gelerek bornoz, havlu ve değişik örtüleri dikmek için anlaştı. Düzenleyeceği kurslarla da firmaya işçi yetiştirmek işini üstlendi. Daha önceden de biçki ve dikiş kurslarında kullandıkları halk eğitim merkezinde bulunan 66 dikiş makinesine ek olarak 84 makine daha alınması kararlaştırıldı.

Köyceğiz Tekstil'in ipotek edecek mal ve parası olmadığı için, satın alınan dikiş makinelerinin borç senetlerine Hakan Kılıç kefil olarak imza attı. Ayrıca Rusya'ya bornoz ihraç eden Denizli'de bir tekstil firmasıyla da fason iş yapmak üzere anlaşma yapıldı. Firmanın ilerleyen tarihlerde günde sayıları 10 bini bulacak bornoz ihtiyacını karşılamak için 150 kişi asgari ücret üzerinden vardiyalı olarak tekstil firmasında işe başlatıldı. Ayrıca, 270 kişiye de işe alınmak üzere dikiş eğitimi verilmeye başlandı.

DENİZLİ'DEKİ FİRMA BATTI, ÜRETİM DURDU

Tekstil firmasında ilk 3 ay içinde dikilen bornozlar, Denizli'deki firmaya gönderildi. Ancak Denizli'deki firma çeşitli nedenler ileri sürerek bornozların parasını ödemedi. Üç ay sonunda da Denizli'deki firma battı. İşçilerin maaşlarının büyük bölümü ödenemedi. Bu arada borç 200 bin liraya yükseldi.

Köyceğiz Tekstil sahipleri söz konusu borcu ödeyemeyeceklerini belirterek iflas ettiklerini açıkladı. Üretim durduruldu. Bu arada dikiş makinelerinin senetleri protesto oldu. Köyceğiz Tekstil Şirketi'nin üzerine herhangi bir mal varlığı olmadığı için tüm alacaklılar Hakan Kılıç'ın kapısına dayandı. Kılıç borcunu ödeyebilmek için otomobilini sattı. Kendisi ile birlikte ve öğretmen olan eşi ve iki arkadaşına kredi aldırdı. Fakat 200 bin liralık borcun bir bölümünü ödeyebildi.

Hala senetleri ödemek için çeşitli yollar deneyen Hakan Kılıç, konuyla ilgili açıklama yapmadı. Şu anda Köyceğiz İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevine devam eden Hakan Kılıç'ın dostlarına ?İyilik yapmak isterken başımıza bu geldi. Şu anda çok büyük sıkıntı çekiyoruz ama bunun altından kalkacağımıza inanıyorum? dediği belirtildi.

Alacaklılar da, Hakan Kılıç'ın iyi niyetini ve borcunu ödemeye çalıştığını görünce hakkında yasal işlem başlatmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber