Gıda mühendislerinden, Tarım Bakanlığına 'adil personel almıyorsunuz' suçlaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Şubat 2009 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda Mühendisleri Odası bugün yayımladığı açıklamada "Bakanlık, personel istihdamında meslekler arasında eşit ve nesnel davranamadığı gibi, multidisipliner bir alan olan gıda güvenliği alanında meslekler arası çatışmaları körükleyecek tutum içerisine girmektedir. Bakanlık yetkililerinin, bakanlığın görev, yetki ve sorumluluğunda olmadığı halde, Gıda Mühendislerinin hangi dersleri alması ya da hangi fakülteden mezun olması gerektiği konusunda amacını aşan ve öznel nitelikteki açıklamaları, bu anlayışın önemli bir göstergesidir." dedi.

Bakanlığın Alo Gıda hattı yerine gerçekçi adaımlar atamasının istenildiği açıklamada "Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği ile uyum sağlamak üzere 2009 yılını gıda yılı ilan ederek "Güvenilir Gıda-Sağlıklı Yasam, Alo 174 Gıda Hattı'' adını verdiği bir kampanyayı, 14.02.2009 Cumartesi günü İstanbul'da yaptığı bir tanıtımla başlatmıştır. Bu ve benzeri etkinlikler şüphe yok ki önemli adımlardır. Ancak tek taraflı ve ben yaptım oldu anlayışıyla bir yere varılamayacağı bilinmelidir. Türkiye'de 1995 ten bu yana geçen 14 yıllık sürede, gıda güvenliğinin sağlanmasında yeterince gelişme kaydedememiş bakanlığın, söz konusu kampanyasının, mevcut anlayış ve alt yapı ile başarıya ulaşması ne yazık ki mümkün görünmemektedir." denildi.

Gıda güvenliğinin sağlanmasında önemli rolü olan gıda mühendislerine uzun zamandır istihdam kapısı açılmadığı ve hatta önününün kesilmeye çalışıldığının belirtildiği açıklamada "gıda güvenliği alanında sorunları çözecek gerçekçi politikalar geliştirmeye çağırıyoruz." denildi.

Gıda Mühendisleri Odası ayrıca muhalefet edenleri "ayaklarına taş olarak" gören ve bu taşların "tepeleneceği" gibi açıklama yapan Bakanlık üst düzey bürokratını kınadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber