Maaş zamları yüzde 8'i geçmeyecek

Haber Giriş : 11 Aralık 2004 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2005 yılında enflasyon hedefinin yüzde 8 olması nedeniyle asgari ücret ve emekli maaşlarına da bu oranın üzerinde zam yapılmayacak.

Önümüzdeki yıl maaşlarda geçen yıl olduğu gibi sürpriz artışlar olmayacak. Asgari ücret ve emekli maaşlarında enflasyon hedefinin üzerinde olan zamlar bu yıl yüzde 8'lik hedef doğrultusunda gerçekleşecek. Geçen yıl bu konuda yeterince kararlı davranamadıklarını belirten yetkililer, Başbakan Erdoğan'a tabloyu erkenden sunduklarını belirttiler. Bu arada Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yeni devlet personel kanun taslağının en önemli bölümünün maaş sistemi olduğunu belirterek, "Maaş sistemi üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Umutlu bekleyiş

Yılbaşı yaklaşırken çalışanlar, maaşlara yapılacak yeni zam oranını umutla bekliyor. Geçtiğimiz yıl enflasyon hedefi yüzde 12 olmasına rağmen asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük artış ve emekli maaşlarına getirilen yüzde 20'lik zam, ek önlem paketlerinin devreye girmesine neden olmuştu.

Ekonomi yönetimi bu kez 2005 bütçesi için Başbakan Erdoğan'a verdiği brifingde ücret politikasını net bir şekilde ortaya koyarak sınırları çizdi. Önümüzdeki yıl hedefin üzerindeki artışların zaten alınan önlemlere ek yeni yükler getireceği ve bunun telafisinin çok daha zor olacağı belirtildi.

Yetkililer, 2005 yılında işçi, memur, emekli tüm çalışan kesimlere enflasyon hedefinin doğrultusunda artışlar yapılacağının alınmış bir karar olduğunu belirterek, yüzde 8'lik zamma işaret ettiler. Ancak 1-2 puanlık oynamalar yapılabileceği bunun da sadece iyileştirme amacı taşıyacağı vurgulandı.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber