Kamuya ait internet siteleri özürlülere uygun hale gelecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2009 17:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, özürlülerin kamu hizmetlerinden etkin ve hızlı bir şekilde faydalanması için kamu web sitelerinin özürlülerin kullanımına uygun hale getirilmesini istedi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bakan Çubukçu, bakanlıklara gönderdiği yazıda Kamu Kurumları İnternet Sitesi Kılavuzuna ilişkin 2007/4 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile kamu internet sitelerinin kılavuzda belirtilen usul ve esaslara uygun olarak düzenlenmesinin zorunlu olduğunu kaydetti.

Genelgede kamu web sitelerinin özürlülerin de kullanımına uygun olacak şekilde erişilebilir hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Çubukçu, Özürlüler İdaresi Başkanlığının bu konuda bir çalışma yaptığını hatırlattı. Çubukçu, web sitelerinin özürlülerin erişilebilirliğine ilişkin standartların yer aldığı ''e-erişilebilirlik kılavuzu''nu kurumun internet sitesinde kamunun kullanımına açıldığını belirtti.

Çubukçu, bu çerçevede özürlülere yönelik hizmetlerin düzenli ve verimli yürütülmesi ve özürlü vatandaşların kamu hizmetlerinden etkin ve hızlı bir şekilde faydalanmasını sağlamak için bakanlıklar ve bakanlıklara bağlı tüm kuruluşların web sitelerinin özürlülerin erişimine uygun şekilde düzenlenmesini rica etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber