Gelir uzmanlığına atamalarda yaşanan kaosa son

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Şubat 2009 08:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Genel Kuruunda dün önemli bir düzenleme ele alındı. Aralık 2006 tarihinde yapılan özel sınavla 70'in üzerinde puan alarak başarılı sayılan ancak kadro sayısı nedeniyle ataması yapılamayanların da sınava girmeksizin, Aralık 2007 tarihinde yapılan sınav sonuçlarıyla birleştirilerek atamalarının birleşik, yani karma liste üzerinden yapılması sonucu 15 Aralık 2007 tarihindeki sınavda alt sınırın 79 puanda kalması nedeniyle, 79'un altında puan alanlar da durumlarını dava konusu yapmışlar ve dava sonucu 79 puanın altında kaldığı gerekçesiyle gelir uzmanlığı kadrosuna atamasının yapılmaması işleminde yargı tarafından hukuka uyarlılık bulunmamıştı. 2007 yılında ataması yapılamayan yaklaşık 600 personelin gelir uzmanlığına atanması mahkeme kararıyla kararlaştırılmıştır. 2006 yılı puanlarına göre atanan 600 gelir uzmanının unvanının iptal edilmesi nedeniyle neredeyse bir yıl boyunca aldıkları maaş farklarının faizleriyle birlikte geri alınması söz konusu olabilecekti. Meclis Genel Kurulundaki grupların ortak önergesiyle geçici 4'üncü madde üzerinde değişiklik yapılması talep edilmiştir.

İşte grupların verdiği ortak önerge

Görüşülmekte olan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısının Geçici 4 üncü maddesine aşağıdaki fıkranın eklenmesini arz ve teklif ederiz.

Nurettin Canikli Mehmet Günal Mehmet Akif Hamzaçebi
Giresun Antalya Trabzon

Erkan Akçay Mustafa Kalaycı Fatma Salman Kotan
Manisa Konya Ağrı

?Bu Kanunun yayımlandığı tarihten önce yapılan gelir uzmanlığı özel sınavlarının birinde aldığı not daha sonra yapılan sınavda geçerli sayılarak gelir uzmanlığı kadrolarına atanmış olanların bu atamaları kazanılmış hak olarak kabul edilir ve bu gerekçe ile atamalarının iptaline yönelik işlem yapılmaz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber