Eskişehir'de parfüm dükkanında patlama: 16 yaralı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2009 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEHMET KURU-Türkiye

Eskişehir'deki patlamada yaralananların sayısı 16'ya yükseldi

ESKİŞEHİR- Eskişehir'deki parfümeri dükkanında meydana gelen patlamada yaralananların sayısı 16'ya yükseldi. Patlamının meydana geldiği işyerinin sahibi Sabit Yılmaz'ın da olay anında dükkanında olduğu ve ikinci dereceden yanık teşhisi ile hastanede tedavi altına alındığı belirtildi. Yaralılardan Mevlüt Öz ile Turan Ertaş'ın durumlarının ciddi olduğu kaydedildi. Ayrıca, işyerinde doğalgaz kullanımı olmadığı da bildirildi.

Emniyetten verilen bilgiye göre patlamada yaralanarak, devlet hastanesi, Yunus Emre Devlet Hastanesi ve Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde tedavi altına alınan yaralıların isimleri şöyle: "Mehmet Anasız (55), Hurşit Türkmen (69), Sabit Yılmaz (35); Çoşkun Kadırgan (25), Şükrü Çekiç (49), Hasan Akangündüz (39), Turan Ertaş(38 ), Sezgin Savaş (37), Mevlüt Öz (53), Yusuf Önal Gedelek (55), İskender Kadırgan (23), Mustafa Fırat Ara (46), Sabit Akın (24), Günay Sezer (23), Kerem Uzun (24) ve İsmail Çelik (30)"

Öte yandan, ıÜüEskişehir Doğal Gaz Dağıtım AŞ (ESGAZ), parfümeri dükkanında meydana gelen patlamayla ilgili olarak ekiplerin yaptığı ilk incelemelerde söz konusu binada doğal gaz kullanımının olmadığını ve doğal gaz servis hattının bulunmadığının belirlendiğini bildirdi.

ESGAZ'dan yapılan yazılı açıklamada, ulusal ve yerel basında kentin en kalabalık caddelerinden İbrahim Karaoğlan Caddesi'ndeki bir parfümeri dükkanında meydana gelen patlamanın, doğalgaz sıkışmasından meydana geldiğinin ifade edildiği hatırlatılarak şöyle denildi: "Konuyla ilgili ekiplerin yaptığı ilk incelemelerde binada doğalgaz kullanımının olmadığı ve doğal gaz servis hattının bulunmadığının tespit edildiği.'' (CİHAN)


Eskişehir'de bir parfümeri dükkanı patlama meydana geldi.

ESKİŞEHİR'de parfümeri satılan işyerinde büyük bir patlama oldu ve ardından yangın çıktı. Çevrede büyük hasara neden olan patlamada yaralananlar hastaneye kaldırıldı. İlk belirlemelere göre 10 yaralı bulunduğu bildirildi.

Kentin Deliktaş Mahallesi İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde bulunan parfümeri satılan işyerinde saat 12.05'te büyük bir gürültüyle patlama meydana geldi. Çevredeki binaların camları kırıldı, otomobiller hasar gördü.

Patlama ve hemen ardından çıkan yangında, parfümeride bulunanlar kendilerini bir anda can pazarında buldu. Yaralanan bazı kişiler ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, gelen itfaiye ekibi müdahale ederek alevleri söndürdü.

Çevrede geniş önlem alınırken, patlamaya doğalgaz kaçağının neden olduğunun sanıldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber