Sağlık çalışanlarından 'geçici görevlendirme' protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2009 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, "sağlık çalışanlarının baskı altına alınması amacıyla çok sayıda geçici görevlendirme yapıldığını" gerekçesiyle protestoda bulundu.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan grup adına yapılan açıklamada, "İş yerinde gördüğü baskı nedeniyle tayin isteyen çalışanların sendikalarını değiştirmeye zorlandığı" ileri sürüldü. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Özellikle, sağlık ocaklarında görev yapan sağlık çalışanları, her defasında son olduğunu düşündükleri geçici görevlendirmelerin artık süreklileştiğini anladıklarından il sağlık müdürlüğüne karşı bir güven sorunu yaşamaktadırlar. Çünkü bir gecede, aniden ve istek dışı yapılan görevlendirme, göreve gideni üzdüğü gibi, ayrıldığı iş yerinin çalışma ilişkilerini de bozmaktadır.

Geçici görevlendirmeler, hukuka, çalışma ilişkilerine, özlük haklarının kullanımına uymadığı gibi sağlığın planlı, programlı ve nitelikli sunulmasına da aykırıdır. Bu nedenle sağlık çalışanları mutsuz bir şekilde görevlerini yürütmektedirler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber