Ersöz ve Şahin hakkındaki soruşturma 1-2 haftada sonuçlanacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2009 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in sağlık raporları hakkında inceleme başlattı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, soruşturmanın bir iki hafta içinde tamamlanacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü'nün Tütünle Mücadele Birimi İkinci Başkanı Armando Peruga ile Türkiye'de tütünle mücadelede gelinen aşamayla ilgili açıklama öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Sağlık raporlarıyla ilgili inceleme hakkında bilgi veren Akdağ, "Teftiş Kurulu Başkanlığımıza talimat verdim, söz konusu iki kişinin sevk ve raporlarıyla ilgili olarak bakanlığımız bir soruşturma yapıyor. Şu an soruşturmanın detaylarıyla ilgili bir şey söyleyecek ayrıntı bende yok. Zannediyorum şöyle bir iki hafta içinde soruşturmayla ilgili sonuçlar ortaya çıkacak. Kamuoyunu Teftiş Kurulu'nun raporu doğrultusunda bilgilendireceğiz." dedi.

Ergenekon tutuklusu emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur ile GATA Beyin Cerrahisi Servis Şefi Kd. Albay Nusret Demircan arasında geçen konuşma, tutuklulara verilen raporları tartışmalı hale getirmiş, kişilerin sağlık durumlarına göre değil, hukukî şartlara göre belge düzenlendiği iddiası ortaya atılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber