Yurtta kış etkili oluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2009 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yurdun çeşitli yerlerinde kar ve şiddetli yağmur etkili oluyor.

Kar yağışının aralıklarla devam ettiği kentte, hava sıcaklığı 1 derece ölçüldü.

Kar yağışının öğle saatlerine kadar devam edeceğini belirten yetkililer, yarın bulutlu bir havanın etkili olacağını ve son 24 saatte metrekareye 32.5 kilogram yağış düştüğünü belirtti.

Karayolları ekipleri de kar yağışı nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı ve Kırklareli'nin Babaeski ilçesi arasındaki D-100 kara yolunda buzlanmaya karşı tuzlama çalışması başlattı.

Bu arada, gece etkili olan sağanak yağış sonucu D-100 kara yolu ile Şükrüpaşa, Esentepe ve Küçükpazar bölgesinde rögarların tıkanmasıyla su birikintileri oluştu. Edirne Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, sorunun giderilmesi için çalışma yaptı.

Kırklareli

Kırklareli'nde, Demirköy, Kofçaz ilçeleri ile merkeze bağlı Dereköy köyü ile Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda yoğun sis nedeniyle ulaşım güçlükle yapılıyor.

Kentte sis nedeniyle görüş mesafesinin 50 metreye düştüğünü belirten yetkililer, 7 derece ölçülen hava sıcaklığının düşmesinin beklendiğini kaydetti.

Bu arada Bölge Trafik ekipleri, Dereköy Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapacak tırların sis dolayısıyla bir sıkıntı yaşamaması için sürücülere yardımcı oluyor.

Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü ise kentte yağmur beklendiğini bildirdi. Hava sıcaklığı 5 derece ölçülen kentte yarın çok bulutlu bir havanın etkili olacağını bildiren yetkililer, Pazar günü kar yağışı görüleceğini belirtti.

Kayseri

Kayseri Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, kar yağışı ve tipi nedeniyle Pınarbaşı ilçesinde 18, Sarız ilçesinde 12, Yahyalı ilçesinde 3 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi'ne bağlı 7 ekibin, yol açma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Sivas

Sivas il merkezi ve ilçelerde etkili olan kar yağışı nedeniyle 40 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle merkeze bağlı Himmetfakı köyünde taşımalı eğitimin yapılamadığını belirten yetkililer, 14 köye elektrik verilemediğini, 9 yerleşim biriminin de haberleşme sisteminin arızalı olduğunu kaydetti.

Uşak

Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü, Eşme ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim ve liselerde eğitime 1 gün ara verilmesine karar verdi.

Aydın

Ege Bölgesi'nde son günlerde etkili olan yağışlar, Menderes Nehri'nin taşmasına neden oldu.

İncirliova, Germencik, Söke ve çevresindeki ekili tarım arazileri nehrin taşması sonucu su altında kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber