?Sigaranın markası ne lan' sözüne hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2009 13:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İZMİR'de Kabahatlar Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle alkollü olarak götürüldükleri karakolda görevli polislerle tartıştıkları, kendilerini işadamı olarak tanıtarak ?Delikanlıysan bana işlem yap, içtiğiniz sigaranın markası ne lan' sözleriyle haraket ettikleri iddiasıyla Ömer D. ve Berkant A., hapis cezasına çarptırıldı.

2007 yılının Eylül ayında meydana gelen olayda, işyerini kapatan Ömer D. ve Berkant A., yolda alkollü olarak yürüdükleri sırada devriye gezen asayiş ekiplerince kimlik kontolü yapılmak istendi. İki şüpheli, alkollü oldukları için kimlik göstermeyip direndikleri polis ekiplerince, haklarında yasal işlem başlatılmak üzere Karabağlar Karakolu'na götürüldü.

ALKOLMETREYE ÜFLEMEYİP TEHDİT ETTİLER

Karakolda, alkolmetreye üflemeleri istenen Ömer D. ve Berkant A., buna da karşı çıkarak araç kullanmadıklarını söyleyip polislerle ikinci kez tartışmaya başladı. Kendilerini işadamı olarak tanıtan, birçok nüfuzlu kişiyi tanıdıklarını, hepsini karakola çağırabileceklerini söyleyip tehditler savuran şüpheliler, bu sırada kendilerine müdahele ederek sakinleştirmek isteyen polis ekiplerine de ?Delikanlıysan bana işlem yap, içtiğiniz sigaranın markası ne lan? diyerek hareket etti.

İki şüphelinin sözleri üzerine tutanak düzenleyen üç polis memuru, Ömer D. ve Berkant A.'dan şikayetci oldu. Sadece polis memuru Erkan Küçükkarabacak'ın şikayetinde ısrar etttiği zanlılar hakkında İzmir 6'ıncı Asliye Ceza Mahkamesi'nde dava açıldı.

HAPİS VE PARA CEZASI ALDILAR

Yaklaşık bir yıl süren davanın ardından heyet, Ömer D. ve Berkant A.'yı hakaret suçundan ayrı ayrı 1'er yıl 15'er gün hapis cezasına çarptırdı. Polis ekiplerine direndikleri için de 6 ay 20'şer günlük hapis cezası verildi. Hakaret suçundan verilen hapis cezası paraya çevrilmez ve ertelenmezken, diğer ceza 4 bin TL paraya çevrildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber