Genelkurmay: Emekli generallere karşı yürütülen kampanya etik değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2009 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, "Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli generallerin sağlık durumlarına ilişkin haberler hakkında, "Yapılan bütün işlemlerin ilgili kanun ve mevzuat içinde Adalet Bakanlığının gözetiminde yürütülmesine rağmen Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir kurumu olan GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesine ilişkin ortaya atılan çirkin iddialar hiçbir mesnede dayanmamaktadır" dedi.

Tuğgeneral Gürak, açıklamasında, "Bu iddiaları ifade edenler de iyi niyetten uzak kişi ve kurumlardır. Şu anda ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olan söz konusu emekli generallere karşı yürütülen bu kampanyalar da her şeyden önce etik ve insani değerlerle bağdaşmayan davranışlardır"diye konuştu.

Tuğgeneral Gürak: "Soruşturma açıldığı doğru değil"

- Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, askeri yargıya intikal eden konular dışında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Genelkurmay Başkanlığı tarafından geniş çaplı soruşturmaların açıldığının doğru olmadığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanlığı tarafından gündemdeki bazı konular hakkında soruşturmalar açıldığı iddialarına ilişkin olarak, "Askeri yargıya intikal eden konular dışında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Genelkurmay Başkanlığı tarafından geniş çaplı soruşturmaların açıldığı doğru değildir" dedi.

Tuğgeneral Gürak, bilgi güvenliği ile ilgili olarak gerekli her alanda gereken tedbirlerin alınmakta olduğunu ve alınmaya da devam edeceğini ifade etti.

TSK personelinin sadece kanun ve yönetmeliklerde yazılı olan niteliklerle değerlendirildiğini anlatan Tuğgeneral Gürak, "Örneğin personelin siyasi partilere olan yakınlığıyla değerlendirilmesi TSK'yı siyaset içine çekmekle eş anlamlı olup böyle bir düşüncenin ifade edilmesi TSK'ya yapılacak en büyük kötülüktür" diye konuştu.

"Emekli personelin faaliyetleri..."

TSK'dan emekli olmuş personelin kamuoyuna yansıyan görüş ve düşüncelerinin tamamen o görüşleri ifade eden kişilerin görüşleri olduğunu vurgulayan Tuğgeneral Gürak, bu görüşlerin TSK'nın görüşü olarak gösterilmesinin doğru olmadığını kaydetti. Tuğgeneral Gürak, "Genelkurmay Başkanlığının, emekli olan personelin faaliyetlerine yönelik kısıtlamalar koyması da söz konusu olamaz" dedi.

ABD'nin Trabzon'da üs kurmak istediği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Tuğgeneral Gürak, "Halihazırda böyle bir talep bize şu ana kadar ulaşmamıştır" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber