Müdür dayağına boksör kuklalı protesto

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Şubat 2009 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'deki Buca Anadolu Lisesi'nin mezunları, müdür Erol Atayık tarafından Beden Eğitim Öğretmeni Funda Balabanuluğ'u dövmesini okul önünde düzenledikleri eylemle protesto etti.

Öğretmene sahip çıkan mezunlar, boksör kuklayla gösteri yaparak tepkilerini dile getirdi. Olayın yaşandığı Buca Anadolu Lisesi'nin önünde toplanan yaklaşık 50 mezun adına konuşan Erdem Avcı, ?Geçen 16 Şubat'ta, Buca Anadolu Lisesi'nin öğretmenlerinden Funda Balabanuluğ hocamıza yapılan çirkin saldırıyı Buca Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği olarak kınıyoruz? dedi.

19 yıldır okulda görev yapan öğretmenin yüzlerce öğrenci yetiştirdiğini kaydeden Erdem Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Öğretmenimiz üstün mesleki niteliklerinin yanında öğrencilerine olan bağlılığı, hoşgörülü ve sevgi dolu yaklaşımı ile tüm eğitimci arkadaşlarının saygı ve sevgisini kazanmıştır. Ne yazık ki bu üzücü ve utanç verici olay, Türk Medeni Kanunu'nun yürürlüğe girdiği gün gerçekleşmiştir. Bu olay, yıllardır eğitime gereken önemin verilememesinin bir sonucudur. Bu olayı, devlet otoritesinin kötüye kullanımı olarak değerlendiriyoruz. İnsani değeri olmayan bir bireyin eğitici olması beklenemez. Savunmasız bir insana şiddet kullanarak yaptırım uygulamanın, fiziksel yada ruhsal travmaya maruz bırakmanın hiçbir mazereti olamaz. Bu tür eylemlerinin sorumlularının ivedilikle cezalandırılması gerekir. Öğretmene bunu yapanın yetişecek yeni nesillere neler yapabileceğini bir an olsun düşünmeliyiz. Kamuoyunu derin şekilde etkilemiş konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Çeik'in açıklama yapmasını bekliyor, saldırganın meslekten men edilmesi için hem öğrencileri hem de Türk toplumunun vicdan sahibi bireyleri olarak her şekilde mücadele edeceğiz.?

Açıklamanın ardından öğretmenlerine sahip çıkan mezunlar, boksör kuklayla gösteri yaparak tepkilerini dile getirdi, alkışlı protesto da bulunup dağıldı.

KADINLARDAN ORTAK AÇIKLAMA

İzmir'de Kadın Kuruluşları Birliği'ne bağlı 26 Kadın Derneği temsilcisi de Beden Eğitimi Öğretmeni Funda Balamanuluğ'u dövdüğü iddia edilen Buca Anadolu Lisesi'nde Okul Müdürü Erol Atayık'ın meslekten men edilmesini istedi.

Basmane Anemon otelde toplanan İzmir Kadın Kuruluşları Birliği adına açıklama yapan Birlik Sekreteri Emel Denizaslanı Türk Ceza Kanunda bulunan ?haksız tahrik' düzenlemesi ile bir çok şiddet olayında faillerin, küçük cezalarla kurtulduğuna dikkat çekti. Denizaslanı, ?Bunun nedeni yasa koyucu ve uygulayıcının erkek egemen zihniyetidir. Buradan anlaşıldığı gibi Şiddetin gerekçesi yoktur, şiddet kendi gerekçesini yaratır. Çalışma arkadaşına şiddet uygulayan Erol Atayık'ı kınıyor bu okuldan alınıp bir başka okula müdür yapılarak ödüllendirilmesini değil, yaptığı eylemin karşılığı olan en ağır ceza ile cezalandırılmasını meslekten men edilmesini istiyoruz? dedi.

Toplantıya katılan eski Devlet Bakanı Işılay Saygın dayakçı olmakla suçlanan Müdür Erol Atayık'ın başka okula atanmasından büyük üzüntü duyacaklarını belirtti. Işılay Saygın, ?Erkek gövde gösterisi yapıp mağdur ediyor. Bu affedilmez bir olay. Kendisinin öğretmenlik yapmaması daha doğru olur. Bunlar Aydın Türk gençliğinin öğretmeni değil öğrencilere, topluma kötü örnek olacak. İzmir Kadın Milletvekilleri nerede? Neden mağdur öğretmene sahip çıkmıyor kınamıyor? Milli Eğitim Bakanlığı'nı bu konuda soru yağmuruna tutmalılar. Eğer gerekli ceza verilmezse erkekler fiziki güçlü olarak bizi dövmeye devam edecek? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber