22 Şubat 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2009 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kenya'daki temaslarını tamamlayarak, Tanzanya'nın Darüsselam kentine geçecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, havaalanında Tanzanya Cumhurbaşkanı Jakaya Kikwete tarafından resmi törenle karşılanacak.

- Türkiye'de öğrenim görmüş Tanzanya vatandaşlarıyla bir araya gelecek olan Gül, daha sonra Türk-Tanzanya İş Forumu'na katılacak.

- Gül, Feza Erkek Lisesini ziyaret edecek ve mezuniyet töreninde bulunacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, Tanzanya Cumhurbaşkanı Kikwete tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Adıyaman'da düzenlenen açık hava toplantısında halka hitap edecek ve açılış törenine katılacak.

- Erdoğan, partisince Kahramanmaraş'ta düzenlenen açık hava toplantısında da halka hitap ettikten sonra valiliği ziyaret edecek ve açılış törenine katılacak.

3- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisince İzmit'te düzenlenen açık hava toplantısına katılacak.

4- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'da AK Parti Beşiktaş-Çarşı ve Ulus Seçim Koordinasyon Merkezlerinin açılışını yapacak.

- Bakan Bağış, Ankara'da geleneksel Kırım Gecesine katılacak.

5- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da, partisinin yerel seçim kampanyası çerçevesinde çeşitli etkinliklere katılacak.

6- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa'nın Karacabey ilçesinde bazı açılış ve temel atma törenlerine katılacak.

7- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Kırklareli ve Edirne'de.

- Bakan Eroğlu, Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde Meslek Yüksek Okulu'nun açılışını yapacak, valilik, esnaf ve AK Parti İl Başkanlığı ziyaretlerinde bulunacak.

- Bakan Eroğlu, Edirne'de de valilik, esnaf ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

8- Siyasi partilerden

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, İstanbul'daki Sivaslı sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelecek. (Saat: 13.00)

- Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, İstanbul'da, partisinin yerel seçimlerdeki belediye başkan adaylarının tanıtımına katılacak.

9- G-20 ülkelerinin AB üyesi liderleri, Berlin'de bir araya gelerek, Londra'da 2 Nisanda düzenlenecek G-20 zirvesi için ortak tutum belirleyecek.

10- İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, resmi temaslarda bulunmak ve İKT Bağdat Ofisinin resmi açılışını yapmak üzere Irak'ın başkenti Bağdat'a gidecek.

- İhsanoğlu, temaslarına Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüşerek başlayacak.

11- 9. IDEX Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de açılıyor.

12- Toplantı... Konferans... Fuar...

- Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısında, ekonomik krizin tarım sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirecek. (Saat: 11.00)

- Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masum Türker, Ankara'da ODTÜ Verimlilik Topluluğu tarafından düzenlenen "Krizin Eşiğinde Ekonomide Değişim" konulu konferans verecek. (Saat: 14.45)

- "If Wedding Fashion İzmir 2009" 3. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, Kültürpark'taki Uluslararası İzmir Fuar Alanında açılacak.

13- İki müsteşarlık, ithalatta denetim konusunda anlaşamadı.

- Dış Ticaret Müsteşarlığının (DTM) ithalatta standart denetimlerine ilişkin yılbaşında yaptığı bazı düzenlemelere, Gümrük Müsteşarlığı, "gümrük iş ve işlemlerini olumsuz etkilediği ve gereksiz belge istendiği" gerekçesiyle karşı çıktı.

- Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, DTM'ye gönderdiği yazıda, "Gümrük Müsteşarlığı'nın görüşü hilafına ve gümrük iş ve işlemlerini olumsuz etkileyecek düzenlemelerden vazgeçilmesini" istedi.

14- Elektrik dağıtımında özel sektör dönemi.

- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş:

- "Elektrik dağıtımında yepyeni bir sistem kuruyoruz."

- "Yatırımların sürekliliği, denetlenmesi, tarifeler, tahsilat, teknolojik yenilikler ve hizmet çeşitliliği gibi birçok alanda tüketici odaklı yeni bir dönemi inşa ediyoruz."

- "Tüketiciler artık daha nitelikli ve kesintisiz bir hizmet alacak."

15- Varlık barışında son hafta.

- Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy: "Böyle fırsat bir daha ele geçmez. Mükellefler 2 Mart'a kadar başvursun."

- "Kara para bu kanun kapsamında değil ama her gelen parayı ak mı kara mı inceleyemeyiz."

- "Yurt dışı varlıklarını bankalar aracılığıyla getirenlerin kimliklerini bilmiyoruz. Bu inceleme niyetimizin olmadığını göstermesi açısından da önemli."

16- Turkcell Süper Lig'de 3, Bank Asya Birinci Lig'de 8, TFF İkinci Lig Yükselme Grubu'nda 5, klasman gruplarında 20, TFF Üçüncü Lig klasman gruplarında ise toplam 14 maç yapılacak.

- Turkcell Süper Lig'de lider Sivasspor kendi sahasında Eskişehirspor'u, Galatasaray da Kocaelispor'u konuk edecek.

17- Basketbolda 24. Erkekler Teknosa Türkiye Kupası'nın final maçında Efes Pilsen ile Erdemirspor, İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

18- 29. Uluslararası Trabzon 24 Şubat Yarı Maratonu bugün koşulacak.

19- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 4 karşılaşma yapılacak.

20- Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi'ne 5 karşılaşmayla devam edilecek.

21- Avrupa Futsal Şampiyonası ön eleme turu (D) Grubu mücadelesi, İsrail'in Ramat-Gan kentinde sona eriyor.

- Türkiye son maçında Karadağ ile karşılaşacak. (Saat: 17.00)

22- Beşiktaş Erkek Hentbol Takımı, Avrupa Çalenç Kupası 4. tur rövanş maçında, Avusturya'nın HIT Innsbruck takımıyla Süleyman Seba Spor Salonu'nda karşılaşacak.

23- Türk Telekom Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası, Ankara'da yapılacak final ve klasman maçlarıyla sona eriyor.

24- Türkiye İşitme Engelli Bayanlar Futsal Şampiyonası, Ankara'da yapılacak maçlarla sona eriyor.

25- Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanı Emin Cankurtaran'ın cenazesi, Dereağzı Tesislerinde düzenlenecek törenin ardından, Teşvikiye Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazını müteakip toprağa verilecek.

26- "Kara Kartal"ı yabancıları uçuruyor.

- Beşiktaş'ta bu sezon Turkcell Süper Lig'de atılan 33 golün 30'unda yabancı futbolcuların imzası var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber