Kadın vekiller pantolon yasağının kalkmasından memnun

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2009 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Kadın milletvekilleri, TBMM İçtüzüğünde yapılacak değişiklikle kendilerine getirilen pantolon serbestliğinden memnun.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Meclis İçtüzüğünden, öncelikli olarak, milletvekillerinin daha kolay ve daha fazla konuşma imkanına kavuşturulmasını beklediğini söyledi.

Mecliste Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kurulurken, kıyafet konusunda da kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olması gerektiğini dile getiren Arıtman, "Erkekler pantolon giyebiliyorsa, kadınlar da giyebilmeli" dedi.

MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, pantolonun, bir rahatlık ve aynı zamanda çeşitlilik olduğunu ifade etti.

"Hele hele soğuk günlerde pantolon çok daha iyi oluyor" diyen Bal, daha önce öğretim üyeliği sırasında ve Meclis dışında genellikle pantolon giydiğini belirtti.

DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, kimseye, ne giyeceğinin tarif edilmemesi gerektiğini belirterek, "İnsanlar, hele hele milletvekili olarak Meclise gelenler, nerede ne giyeceğini bilecek düzeydedir" dedi.

Bu konuda bir düzenleme yaparak, "onu giyme, bunu giy..." demenin, hak ve özgürlükler açısından doğru olmadığını vurgulayan Kışanak, pantolon giyme yasağının kaldırılmasını "çok demokratik ve olumlu" bulduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber