Emekli Tümgeneral Erdal Şenel: Gördüğüm belgelerden ürperdim

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Şubat 2009 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon'un 10'uncu dalgasına yakalanan emekli Tümgeneral Erdal Şenel, sorgu odasında çarpıcı ifadeler verdi: Derin yapılanmayı nezarethanede gösterilen belgelerden farkettim, ürperdim.

Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, sorgusu sırasında fark ettiğini ileri sürdüğü Ergenekon belgelerinden ürktüğünü söyledi. Şenel, ?Bana sorulan sorulardan sonra Ergenekon'un bir terör örgütü olduğunu anladım? dedi.

Ergenekon Operasyonu'nun 10'uncu dalgasında gözaltına alınan emekli Tümgeneral Erdal Şenel, Ergenekon terör örgütü ile gözaltında bulunduğu nezarethanede yüzleştiğini ileri sürdü.

ÇOK DERİN BİR YAPILANMA

Hürriyet'in haberine göre, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulama sırasında Şenel'in , yaptığı bir telefon görüşmesinde ifade ettiği,

?Yapılan soruşturma bir rövanş? sözleri gündeme geldi. Polisler eski Genelkurmay Adli Müşaviri Şenel'e, ?Yürütülen soruşturma tamamen hukuksal bir süreç olmasına rağmen sizin bunu bir rövanş olarak görmenizin sebebi nedir?? sorusunu yöneltti. Şenel'in bu soruya cevabı şu oldu: ?Sözün gelişi böyle söyledim. Kaldı ki o sıralar Ergenekon'un ne olduğunu bilmiyordum. Emniyette bana gösterilen belgelerden Ergenekon'un çok ciddi ve derin bir yapılanma olduğunu anladım. Ergenekon terör örgütünü bana nezarethanede gösterilen belgelerden farkettim ve ürperdim.?

PİŞMANLIKTAN FAYDALANMADI

Bu gelişmeler üzerine Şenel, soruşturmayı yürüten Savcı Zekeriya Öz tarafından, ?etkin pişmanlık hükümleri ihtimali? doğduğunu belirten bir üst yazı ile mahkemeye sevk edildi. Ancak Şenel, mahkemede, ?Cumhuriyet savcılığı yazısındaki isnadı ve buna dayalı olarak hakkımda etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasına yönelik düşünceyi kabul etmiyorum? diyerek, etkin pişmanlıktan faydalanmaktan kaçındı.

Batı Çalışma Grubu'nun beyni

Emekli Tümgeneral Erdal Şenel, 28 Şubat sürecinin baş aktörlerinden biri olarak tanındı. Batı Çalışma Grubu'nca hazırlanan tüm plan ve projelerde imzası bulunan Şenel, Genelkurmay hukuk müşavirliği görevini en uzun süre yapan askerî hukukçu olarak da kayıtları geçti. Şenel, 1995-2003 yılları arasında bu makamda oturdu. Hukuk müşavirleri tuğgeneralliğe kadar yükselebilirken Erdal Şenel, tümgeneral yapıldı. Şenel'in geçmişte JİTEM sanıklarıyla ilgili tutumu da dikkat çekti. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve emekli Albay Arif Doğan gibi isimlerin yargılanmalarına imkân tanımadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber