Erdoğan'dan Baykal'a düello yanıtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2009 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Baykal, meydan burada, bırak televizyonu, meydan burada. İş burası, iş burası" dedi.

Erdoğan, partisinin Adıyaman mitinginde yaptığı konuşmada, zulmün yanında asla olmadıklarını ve olmayacaklarını belirterek, "Biz haksızın yanında asla olmadık, olmayız. Biz haksız olan güçlüye karşı boyun eğmedik, eğmeyiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Adıyaman mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin etle, tırnak gibi birbirine bağlı insanlarını hiçbir gücün, fitnenin asla birbirinden ayıramayacağını söyledi.

"Aramıza nifak sokmak, kardeşlik hukukumuza gölge düşürmek isteyenleri, Adıyaman'ın, Şanlıurfa'nın, Van'ın, Hakkari'nin, Diyarbakır'ın, rahata, huzuru ve refaha kavuşmasını istemeyenleri, kendi kötülükleri ile baş başa bırakacağız" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türküyle, Kürdüyle, Zazası, Çerkezi, Lazı, Arabı, Abazası, Sünnisi, Alevisiyle bu ülkeyi hep birlikte kurduk. Kimse bizi birbirinden ayırmaya kalkmasın."

Erdoğan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Neredeydik, nereye geldik? 79 senede ne olduk ama 79 seneden sonra 6,5 senede ne oldu? Benim değerli kardeşlerim, bakınız biz göreve geldiğimizde bu ülkenin milli geliri neydi biliyor musunuz, Gayri safi yurt içi hasıla 230 milyar dolar. Biz 6 senede bunun üzerine ne ilave ettik biliyor musunuz, 520 milyar dolar. Enflasyon neydi. Bacım, yüzde 30. Senin cebinden mutfağından, senin evindeki tencerenden çalınıyordu bu. Şimdi enflasyon ne oldu yüzde 9,5. Ama bunu CHP göremez, çünkü görecek göz yok, CHP göremez, o göz yok."

İşsizlik konusuna da değinen Erdoğan, "Şimdi diyorlar ki 'işsizlik'. Doğru ama değerli kardeşlerim şunu unutmayın; Bugün Amerika'da da bir işsizlik var, gelişmiş ülke" dedi.

Japonya, Almanya, Fransa, İngiltere gibi gelişmiş ülkelerde de işsizliğe işaret ederek, Türkiye'nin gelişmekte olan bir ülke olduğunu anlatan Erdoğan, "Bunlarda işsizlik var, 3-4 puan artmış durumda. Bizde şurada 1,5 puan arttı diye kıyamet koparıyorlar. 'Daha da artacak' diyorlar, yani zil takıp oynayacaklar" diye konuştu.


Erdoğan: Elinde deliller varsa yargıya git

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Siz sağda solda insanlara iftira atarak bir yere varamayacaksınız. Eğer elinde deliller varsa, yargıya gidin. Yok ki neyle gideceksin" dedi.

Erdoğan, partisinin Adıyaman mitinginde yaptığı konuşmada, "Biz kapınızı sadece seçim zamanı çalanlardan değiliz. Halinizi hatrınızı kırk yılda bir soranlardan değiliz. Adıyaman'ın yollarını seçimden seçime hatırlayanlardan değiliz" dedi.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Devletin vatandaşa uzanan yardım eli bile onları rahatsız ediyor. Fakire, fukaraya götürdüğümüz yardımlar onları rahatsız ediyor. Her şey eskisi gibi olsun istiyorlar. Adıyaman Ankara'ya binlerce kilometre uzak olsun istiyorlar. Hükümet Ankara'daki o sağır duvarların arkasına çekilsin, kalsın diyorlar."

Erdoğan, Ankara'ya kapanan siyasetçilerin haline gördüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bunlar muhalefet etmeyi dahi yandaş medyalarına havale ettiler. Şu anda bir CHP medyası var. O medyanın avukatlığını da Sayın Baykal yapıyor. Dün Adana meydanında çıkmış, baktım gayet başarılı bir avukatlığa soyunmuş. Bu ülkenin, bu devletin Maliye Bakanlığı normal, mutat incelemelerinden birini yapmış. Ortada bir netice var, bunun avukatlığı sana mı kaldı? Ama 29 Martta ben inanıyorum ki Sayın Baykal'ın avukatlık belgesini bu millet yok edecek.

Sayın Baykal, sen önce Hazine'nin sana yapmış olduğu resmi yardımdan yaklaşık 1 trilyonluk yolsuzluk yaptın. Anayasa Mahkemesi bunu tescil etti, bunun hesabını ver. Önce bunu hallet."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber