MEB'in En üst Kuruluna Neden Başkan Atanmıyor?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Şubat 2009 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığında Bakanlık ve Müsteşarlık makamından sonra gelen en üst makam olan Talim ve Terbiye Kuruluna bir yılı aşkın geçen zamana rağmen henüz atama yapılmadı.

Sayın Bakan Hüseyin ÇELİK döneminde önce Ziya SELÇUK Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı yapmış Ziya SELÇUK'un 08.05.2006 tarihinde ?verimli bir çalışma ortamı ve katkı sağlama imkanı bulamadığım için ayrılma kararı aldım? şeklindeki açıklamasıyla istifa ettikten sonra başkanlık görevine Prof Dr.İrfan ERDOĞAN getirilmişti.

18 Şubat 2008 tarihinde görevden ayrılan İrfan Erdoğan'dan sonra bu görev için TTKB Üyesi Sayın Abdulvahap ÖZPOLAT'ta dahil olmak üzere eğitim adına kariyer sahibi olan ya da olmayan bir çok isim gündeme gelmişti.

Aradan geçen zamana rağmen bu makamın halen boş olması akıllarda soru işaretleri bırakmaktadır. Görev şu anda TTKB üyesi Sayın Merdan TUFAN tarafından vekaleten yürütülmektedir. Bakan Sayın Hüseyin ÇELİK'in Milli Eğitim Bakanlığının beyin kurulu sayılabilecek bir kurulun başkanını bu kadar zamandır atamaması için belirlenecek ismin Cumhurbaşkanlığından dönmesinin dahi pek ihtimal dahilinde olmadığı bir dönemde atama yapmaması bu makam için uygun birinin bulunamaması ya da bu görevi kabul ettirecek popüler bir insanın tespit edilememesi şeklinde yorumlara yol açabilmektedir. Fakat makam şu anda vekaleten yürütüldüğüne göre Vekil Başkan Sayın Merdan TUFAN'ın da asaleten atanmaması anlaşılır değildir.

Türk Milli Eğitim Sistemine öğretim programlarından ders kitaplarına, eğitimin planlamasından yardımcı kaynaklara, öğretmen kriterlerinden ders saatlerine kadar eğitim adına her türlü çalışmanın sorumluluğunu üstlenen bir kurulun bir yılı aşkın süredir vekaleten yönetilmesinin gerçek sebebi mutlaka ortaya çıkacaktır.

Kaldı ki sayın Ziya SELÇUK'un istifasının ardından dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet SEZER tarafından veto edilmeyecek bir ismin bulunması için çok zaman beklenilmemiş kısa sürede görev İrfan ERDOĞAN'a verilmişti. Sayın Erdoğan'ın asalet onayı da Cumhurbaşkanlığından dönmemişti.

Şu anki mevcut koşullarda Cumhurbaşkanlığı makamından veto edilmeyecek kişiyi bulmak sayın bakan için çok zor olmadığı halde vekaleten yapılan yönetim anlayışı anlamsız olarak karşımızda durmaktadır.

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber