Erdoğan'dan düello çağrısına ret

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2009 23:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan'dan Baykal'a: Belgen varsa yargıya git

CHP lideri Deniz Baykal'ın televizyonda düello yapma çağrısını bir kez daha reddeden Başbakan Erdoğan, ?Elinde belge varsa yargıya git? dedi. Erdoğan, CHP'nin Hazine yardımından yaklaşık 1 trilyonluk yolsuzluk yaptığını öne sürdü.

ADIYAMAN - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman ve Kahramanmaraş mitinglerde yaptığı konuşmada CHP'ye yüklendi.

Başbakan Erdoğan, şunları konuştu:

?Bunlar muhalefet etmeyi dahi yandaş medyalarına havale ettiler. Şu anda bir CHP medyası var, o medyanın avukatlığını da Sayın Baykal yapıyor. Dün Adana meydanında çıkmış, baktım gayet başarılı bir avukatlığa soyunmuş. Bu ülkenin Maliye Bakanlığı normal mutad incelemelerinden birini yapmış, ortada bir netice var. Bunun avukatlığı sana mı kaldı yahu, sana mı kaldı? Ama 29 Mart'ta ben inanıyorum ki, Sayın Baykal'ın avukatlık belgesini bu millet yok edecek, yok. Çamur siyasetini bırak, adil siyaset yap.?

?1 TRİLYONUN HESABINI VER?

İftira ve yalanlarla AK Parti'yi yıpratamazsın, dosyalarla bize iftira atamazsın. Sayın Baykal, sen önce Hazine'nin sana yapmış olduğu resmi yardımdan, yaklaşık 1 trilyonluk yolsuzluk yaptın. Anayasa Mahkemesi, bunu tescil etti. Bunun hesabını ver. Benimle neyi konuşacaksın? Sağda solda insanlara iftira atarak bir yere varamazsınız. Elinizde delil varsa yargıya gidin, belediye başkanlarımın dokunulmazlığı yok. Bizimle ilgili belgen varsa, git yargıya. Yok ki, neyle gideceksin.?

Erdoğan Kahramanmaraş'taki mitingde de Doğan Yayın Holding'e verilen vergi cezasına değindi:

?Siyasetçi siyaset yapacak, işadamı işini yapacak, gazeteceği gazeteciliğini yapacak, siyasetçi siyaseti medyadan taşeronlara devrederse, işadamı medyayı şantaj aracı olarak kullanırsa, medya kendi alanından çıkıp siyasete soyunursa işte o zaman işler çığırığından çıkar. AKP hiçbir imkanı şantaj aracı olarak kullanmadı, kullanmayacak ve AKP bugüne kadar şantaja boyun eğmedi, bundan sonra da Allahın izniyle eğmeyecek.?

SEÇİMLERİN MEYDANI BURASI

Erdoğan, Kahramanmaraş'ta 14. mitinglerini yaptıklarını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Bugün 14. mitingimizi yapıyoruz, diğerleri daha doğru dürüst meydanlara çıkamadı. Sayın Baykal, ?Televizyona çağırıyorum, televizyona gel' diyor. Sayın Baykal, seçimlerin meydanı burası, burası, burası. Bize sandıklarda bu meydanlar oy verecek. Demokrasinin meydanı burası, burası. Bu meydanların dilini önce dinle, bu meydanlar ne diyor onu dinle. Onu dinle de ona göre konuş. Siyaset meydanlarda yapılır, siyaset halkın içinde yapılır. Bunların böyle bir derdi yok. Siyaseti ekranlar üzerinden, gazeteler üzerinden, medya üzerinden yapıyorlar. Çamurun üzerine oturuyorlar, çamur siyaseti yapıyorlar. Başbakan medyayla neden kavga ediyormuş, medyaya karşı neden bu kadar sertmiş. Dikkat edin haftalardır, seçim sandığı ufukta göründüğünden itibaren karalama kampanyasına başladılar. Bana, şahsıma, aileme, milletvekili arkadaşlarıma, belediye başkanı arkadaşlarıma, belediye başkanı adayı arkadaşlarıma, devletin saygın kurumlarına en ağır şekilde hakaretler ettiler. İftiralar attılar, atıyorlar.?

BAHÇELİ'YE: ÖNCE EKONOMİ ÖĞREN

Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'ın yaptığı siyasetin aynısını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de yaptığını belirterek şunları söyledi:

?Bakın bir kere daha söylüyorum. Türkiye bunu bilsin. 1999 yılından al, MHP'nin içinde bulunduğu koalisyon hükümetine bak değerli kardeşim. Millet bunlara kaç yıllığına görev verdi, 5 yıllığına. Bunlar ne kadar iktidarda kalabildi, 3.5 yıl. Dediler ki ?biz bu işi götüremeyeceğiz, bırakalım' ve bırakıp gittiler. Çok enteresan bakınız. Biz göreve geldiğimizde Türkiye'nin, değerli kardeşlerim Gayri Safi Yurt İçi hasıla üzerinden yeni hesaplamalara göre, Türkiye'nin kamu net borç stoku yüzde 64'tü, şimdi yüzde 25. Yani 100 liranın 64 lirası MHP'nin iktidarında borçtu. Bizim iktidarımızda şu anda yüzde 25'e düştü. Değerli kardeşlerim; MHP'nin ortak olduğu iktidarda devletin borçlanma faizi yüzde 63 idi. Şimdi ise Merkez Bankası açıklamasını yaptı, biliyorsunuz yüzde 11.5. Piyasa 14-13 buralarda. Nereden nereye geldik. Ah benim kardeşim, şu aradaki 50 puan fark var ya bu 50 puan fark bu kimin cebinden çıkıyordu? Benim halkımın, milletimin cebinden çıkıyordu. Sayın Bahçeli önce ekonomi öğren. Önce bunu öğren. Böyle bir faiz bıraktınız. Şimdi enflasyon yüzde 9.5, yüzde 30'lardan nereye geldik. 79 senede Türkiye'nin milli geliri 230 milyar dolara ulaştı. Biz, sizin borçlarınızı ödüyoruz. Biz, sizin batırdığınız ülkeyi düzlüğe çıkartıyoruz. Bakınız 16 banka Bahçeli'nin döneminde battı ve fona devredildi. Türkiye'ye bedeli 46 milyar dolar. Daha öncekilerle beraber 21 banka. Bizim dönemimizde batan bir tane banka yok. Çünkü biz eşeği sağlam kazığa bağladık.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber