İnternette seçim propagandası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2009 12:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Yıllar önce seçim dönemlerinde kent meydanları, kahvehaneler ve ev ziyaretleriyle kendilerini tanıtmaya çalışan adaylar, yerel seçim öncesinde interneti de en etkin şekilde kullanmak için çaba gösteriyor.

Türkiye'de internet kullanıcılarının geçen yıl itibarıyla 26 milyon 500 bin kişiye ulaşmasıyla yerel seçimlerin ikinci adresi meydanlardan sonra internet oldu.

Türkiye'nin dünyada internet kullanıcıları arasında 14'üncü sırada yer almasını dikkate alan adaylar, arkadaşlık ve paylaşım sitelerinin yanı sıra kendi adlarını taşıyan web siteleri, şehir rehberleri, elektronik gazeteler başta olmak üzere üzere interneti en etkin şekilde kullanmanın yollarını arıyor.

-SEÇİM PORTALİ

Antalyalı turizmci ve internet yayımcısı Celal Uysal da ülke genelinde oluşturduğu ''www.secim-portali.com'' adresli siteyle tüm adayların tanıtımını gerçekleştiriyor.

Celal Uysal, portalde aday tanıtımının yanı sıra siyasi partiler, adaylar ve kampanya dönemine ilişkin her türlü bilgi, haber ve belgenin yer aldığını bildirdi.

Uysal, ABD başkanlığına seçilen Barack Obama'nın seçim kampanyasında etkin bir şekilde interneti kullandığına ve seçimi kazanmasında internetin önemli payı bulunduğuna işaret ederek, ''Öyle ki Barack Obama, seçimi kazandıktan sonra ilk teşekkür mesajını da internet aracılığıyla verdi'' dedi.

Celal Uysal, Türklerin interneti kullanmada dünyanın gelişmiş pek çok ülkesinden daha ileride olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bu nedenle adaylar ve siyasi partiler bu seçim döneminde interneti daha etkin kullanmayı yeğledi. Biz de bu amaçla portal oluşturduk. Adayların basın toplantılarından icraatlarına, ulusal basında çıkan haberlerle kişisel bilgilerine kadar tüm bilgilerle sürekli güncelleşen seçim portali, internet kullanıcılarının adayları tanıma ve birbirleriyle kıyaslama açısında hemen ulaşabilecekleri tarafsız bir hizmet sunuyor. Seçim portalinde Yüksek Seçim Kurulu duyuruları, seçim anket neticeleri ve seçmen istekleri gibi özellikle adayların faydalanacağı bilgiler de yer alıyor.''

Saadet Partisi Antalya Muratpaşa belediye başkanı adayı Ali Aktaş da özellikle gençler arasında kullanımı çok yaygın olan Facebook'ta yerini aldı. Kendine ait grupları, destekçi sayfaları ve 22 Facebook sayfası olan Aktaş, ''Muratpaşa'da on binlerce internet abonesi var. Seçmenimizle bu alanı kullanarak haberleşmek, çağın gereklerine uygun seçim çalışması yapmak istedik'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber