Çelik: Başbakan parti otobüsünü kullanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2009 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçim çalışmalarında Başbakanlığın otobüsünü kullandığı" yönündeki iddianın doğru olmadığını bildirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın gündem dışı konuşmasına Hükümet adına yanıt veren Çelik, Kaplan'ın, Başbakan Erdoğan'ın seçim çalışmalarında Başbakanlığa ait otobüsü kullandığı yönündeki iddianın doğru olmadığını ifade eden Çelik, şunları söyledi:

"Ben Sayın Başbakan'ın mitinglerinin yarısında bulundum. Partisinin otobüsüyle gidiyor, her türlü iş burada yapılıyor. Başbakan, gittiği her vilayette resmi açılış programlarına da katılıyor. Resmi devlet töreni ile yapılan programlara katılıyor. O programlarda Başbakanlığın otobüsünü kullanıyor. Resmi program çerçevesinde bu araçları kullanmasının etik olmayan tarafı yok."

Bakan Çelik, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in açıklamalarıyla ilgili olarak, "Siyasette tecrübeli bir arkadaşımızdır. Ben olsam böyle söylemezdim. Sayın Bakan'ın söylediğine katılmıyorum. Ama eğer Sayın Şahin şunu söylediyse; merkezi hükümetle yerel yönetimin iş birliği uyumundan, ona bir şey diyemem" diye konuştu.

Çelik, Doğan grubuna verilen vergi cezasının denetimler sonucunda tespit edildiğini belirterek, "Eğer hukuka aykırı durum varsa gidersiniz bağımsız yargıya, haklı görürlerse zaten mesele yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber