Okuldaki yangın tüpleri boş çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2009 15:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Düzce Belediyesi itfaiyesi yangınlara karşı öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla başlattığı eğitimleri devam ettiriyor. Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda yapılan eğitimin uygulama bölümünde yangın söndürmede kullanılan 6 yangın tüpünden 5 tanesi boş çıktı.

Düzce Belediyesi itfaiye ekipleri Düzce'de bulunan ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerin yangınlara karşı eğitilmesini ve bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla eğitimlere devam ediyor. Kalıcı Konutlar bölgesinde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda yapılan eğitimlerde itfaiye erleri bir sunum eşliğinde yangının çıkış nedenleri ve yangınlara karşı alınacak önlemler ve yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler verdi.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen tatbikat sırasında itfaiye ekibi öğrencilere yangının nasıl söndürülmesi gerektiğini uygulamalı olarak göstermek istedi. Ancak okulun yangın tüpü boş çıktı. Tüpün dolu mu, boş mu olduğunu sallayarak anlamaya çalışan ekipler, içinde toz olduğunu düşündükleri yangın tüpü ile uygulamaya geçti. Öğrencilerin uygulaması esnasında da tüplerden gerekli verim alınamayınca birkaçı yarım dolu olan tüple yangın söndürülmeye çalışıldı.

İtfaiye yetkilileri, okullarda bulunan yangın tüplerinin birçoğunun bu tür eğitimler sırasında boş çıkmasının kendilerini zor durumda bıraktığına değinerek, tüplerin her 6 ayda bir kontrol edilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber