'Akıllı sınıf' sayesinde öğrenciler daha iyi ders görebilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2009 16:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Patnos Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde iaçılan akıllı sınıf sayesinde öğrenciler daha iyi ders görme imkanına kavuştu.

Patnos Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 'Akıllı Sınıf' uygulamasıyla ilçede bir ilki gerçekleştirdi. Yaklaşık 40 öğrenci kapasiteli ve 21 bilgisayarın olduğu sınıfın açılışını İlçe Kaymakamı Tuncay Dursun yaptı. Dursun, emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olması temennisinde bulundu. Ardından Okul Müdürü Veysi Durak misafirlere kısa bilgiler vererek, okulun yeni kantinini ve halı serilen pansiyon kısmını gezdirdi.

Sınıfta, bilgisayar ekran görüntüsünün projeksiyon cihazı yardımıyla tahta üzerine yansıtılarak özel bir kalemle fare gibi tahtadan bilgisayar yönettiği ifade edildi. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Murat Aydemir'in hazırladığı sistem sayesinde interaktif tahta yazı tahtası olarak da kullanılabiliyor. İnteraktif tahtanın sunum gerektiren derslere yardımcı olduğu bildirilirken, uzun konu ve problem çözümlerinde problemin ya da yazılanların baş kısımlarını silmeden yeni word sayfası ile devam edebilme imkanını sağladığı belirtildi.

Akıllı Sınıf açılışına Kaymakam Tuncay Dursun'un yanı Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, daire amirleri ve okul müdürleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber