Kurtulmuş: Sosyal devlet işsizine iş veren devlettir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2009 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne - Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Sosyal devletin vatandaşının alım gücünü artıran, işsizine iş veren devlet olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, "Saadet Türkiye Buluşmaları" etkinlikleri kapsamında geldiği Edirne'de, partisinin Mimar Sinan Spor Salonunda düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı.

Numan Kurtulmuş yaptığı konuşmada, Türkiye'de uygulanan yanlış politikalar sonucu, ülkenin ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu öne sürdü. Ekonomik krizin faturasının vatandaşlara yansıdığını savunan Kurtulmuş, "Türkiye'de hayvancılık ve tarım para etmez hale getirildi. İşsizlik aldı başını gidiyor. İnsanlar işten çıkmamak için az maaş almaya razı duruma geldi. Her gün fabrikalar kapanıyor ve işsizlerin sayısı artıyor. Türkiye çok ciddi iki problemle karşı karşıya kalmıştır. Türkiye'de tezgah dağılmıştır artık. Üretim tezgahını dağıtmıştır. Çiftçi tarlasını bırakıp gitmiş, fabrikalar kapanmış, hayvancılıkla uğraşanlar bu işi bırakmış ve en önemlisi de herkes mutsuz hale gelmiştir"dedi.

Türkiye'de iktidar partisinin sosyal devlet anlayışının ne demek olduğunu bilmediğini ileri süren Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sosyal devlet vatandaşlarına kömür, buzdolabı çamaşır makinesi dağıtan devlet değil, vatandaşının alım gücünü artıran işsizine iş veren devlettir. Alım gücü olamayan vatandaşlara buzdolabı vermek, çamaşır makinesi vermek, kömür vermek sadaka değildir. Sadakayı devlet vermez, sadaka vatandaşlar arasında verilir. Sol elin verdiğini, sağ el görmeyecek şekilde sadaka verilir. Siz bu milleti yoksullaştırmayın, işsizleştirmeyin de ne kömür istiyoruz ne buzdolabı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber