Adaylığı iptal edilen DP'li adayın yerine karısı aday oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2009 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ümit Pıtır

MERSİN- Mersin'in Erdemli ilçesinde Demokrat Parti'den (DP) belediye başkan adayı olan Celil İbrahim Ersin'in adaylığı AK Parti'nin itiraz üzerine iptal edilince yerine karısı Emine Ersin gösterildi.

Erdemli'deki gelişmeler şöyle yaşandı; Celil İbrahim Ersin, AK Parti'den Erdemli Belediye başkan aday adayı oldu. Partisi tarafından aday gösterilmeyen Ersin istifa ederek, Demokrat Parti'den belediye başkan adayı oldu. Bunun üzerine AK Parti Erdemli İlçe Başkanlığı Ersin'in adaylığına seçim döneminde bir başkan adayının istifa edip ikinci kez aday olamayacağı gerekçesiyle itiraz etti.

Ersin'in adaylığı iptal edilince DP ilçe teşkilatı hemen toplantı düzenleyerek yeni bir karar aldı. Bu karara göre, adaylığı iptal edilen Celil İbrahim'in eşi Emine Ersin'i aday gösterildi. Partililer kararı davul zurna eşliğinde oynayarak karşıladı.

Daha önce bir dönem Erdemli belediye başkanlığı yaptığını ve belediyecilik tecrübesinin bulunduğunu vurgulayan Celil İbrahim Ersin, "Ben çok seçimler gördüm. Halkımın bana gösterdiği sevgi seline hiç kimse engel olamayacak." dedi.

Adaylığı açıklanan 3 çocuk annesi Emine Ersin ise halkın verdiği kararın önüne kimsenin geçemeyeceğini söyledi.

Halkın verdiği karara uyacaklarını ve daha fazla çalışarak bu seçimi kazanacaklarını belirten Emine Ersin, Erdemli'nin ilk bayan belediye başkan adayı gösterilmesinden de onur duyduğunu kaydetti.

Emine Ersin,"Eşinin adaylığının iptal edilmesi ile hüzünlendim. Fakat kendimin aday gösterilmesi ile de sevinç gözyaşı döktüm." diye konuştu. (CİHAN)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber