Doğu'da kar hayatı felce uğrattı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Şubat 2009 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DOĞU Anadolu Bölgesi'nde etkisini sürdüren kar ve tipi hayatı felce uğrattı. Dün gece yarısı başlayıp bugün tipi şeklinde devam eden kar yağışı Erzurum, Ağrı, Muş ve Ardahan'da 800'e yakın köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Buzlanma nedeniyle özellikle sabah saatlerinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydena geldi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Yetkilileri, kar yağışının önümüzdeki günlerde de etkili olacağını belirterek vatandaşları uyardı. Dün gece yapılan ölçümlerde en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 8, Muş'ta 7, Kars'ta 6, Ağrı'da 4 derece olarak ölçüldü. Yekililer son yağışlarla birlikte kar kalınlıklarının ise Muş'ta 57, Ağrı'da 50, Ardahan'da 16 ve Erzurum'da ise 12 santime ulaştı. Özellikle şehirlerarası karayollarında görev yapan trafik tescil ve denetleme şubesinde görevli polisler, sürücüleri zincir takmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Öte yandan yoğun kar yağışı nedeniyle sokakta yaşıyan kedi, köpek ve güvencinler de kent merkezlerinin beyaza bürünmesi nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber