İnönü Üniversitesi öğrenci affından rahatsız

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2009 21:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Malatya Inonu Universitesi'nin Stratejik Planinda Ogrenci Affi ve Meslek Yuksekokullarina Sinavsiz Ogrenci Alimi tehdit olarak gosterildi.

Inonu Universitesi'nin 2009-2013 donemine iliskin olarak hazirlanan Stratejik Plani'nin Tehditler Bolumunde ilginc maddeler siralandi. Inonu Universitesi'nin Stratejik Plani'nda tehdit olarak gordugu maddeler su sekilde siralandi:

"Ulkedeki ekonomi politikalarinin degisikligi. Ogretim uyelerinin universitelerdeki dengesiz dagilimi (genellikle uc buyuk ilde toplanmis olmalari) nedeniyle karsilasilan ogretim uyesi sayisindaki yetersizlik. Orta ogretimdeki egitim kalitesinin istenilen duzeyde olmamasi. Is bulamama nedeni ile ogrencilerin gelecek kaygisi tasimalari. Laboratuar, atolye, malzeme, arac-gerec gibi teknik donanimlarin eksiklikleri dolayisiyla meslek yuksekokullarindaki egitim sorunlari. Meslek yuksekokullarinda ogrenci

alimlarinda secici olunamadigindan dolayi (sinavsiz alimlar dolayisiyla) bu bolumlere gelen ogrenci niteliginin dusuk olmasi. Meslek yuksekokullarinin ulke duzeyinde yeterli oranda desteklenmemesi, gerekli alt yapinin ve fiziki olanaklarinin saglanamamasi, yetenekli ogrencilerin ilgisini cekmemesi. Cikarilan af yasalarinin egitim kalitesini olumsuz yonden etkilemesi. Ozel sektorun, ozellikle saglik alaninda sunmus oldugu olanaklardan dolayi kamu universitelerinin rekabet edememesi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber