'Liseliler Türkiye'yi haritada bulamadı'

Haber Giriş : 13 Aralık 2004 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Liselileri kapsayan raporda 'öğrencilerin Türkiye'nin yerini bilmedikleri ve dinlerini tanımadıkları' ortaya çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı, kamuoyunda LGS olarak bilinen, "2004 Ortaöğretim Kurumlan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı"na i-lişkin bir analiz raporu hazırladı. "8. sınıf öğrencilerinin ülkelerinin harita ü-zerindekini yerini bilmediği ve dinlerini tanımadığı" sonucu çıkan raporda, ezberciliğe alışan öğrencilerin kavrama yeteneği kazanamadığı da vurgulandı.LGS'de Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarından test uygulandı. Raporda, Türkçe'nin en kolay, Matematik'in en zor, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler'in de zor sayılabilecek testler olduğu ifade edildi. Öğrencilerin başarısız olduğu saptanan konular şöyle:

TÜRKÇE: Sözcüğün cümledeki değişik anlamlarını ayırt edebilme. Verilen cümleye anlamca en yakın olan cümleyi bulabilme. Paragraftaki görüşü destekleyen cümleyi bulabilme. Cümlede öğe eksikliğinden kaynaklanan anlam belirsizliğini bulabilme.

MATEMATİK: Tüm konularda başarı istenen düzeyde değildir. Test öğrencilere çok zor gelmiştir.

FEN BİLİMLERİ: Isının maddeler üzerindekietkisini kavraya-bilme. Düzgündoğrusal hareketyapan cisimlerle ilgili problem çözebilme. Cisimlerin hızlarıyla ilgili grafik yorumla-yabilme. insan vücudundaki bazı sistemlerin çalışma ilkesini kavra-yabilme.

SOSYAL BİLİMLER: Verilen bilgiye dayanarak öteleme yapabilme. Harita üzerindeki bilgilerden hareket ederek, Türkiye'nin dünya üzerindeki yerini kavrama. Oruç ibadetini ve özelliklerini kavrayabilme.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber