Mustafa Başoğlu, Sağlık-İş Sendikası başkanlığına yeniden seçildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2009 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayyum tarafından yönetilen Sağlık-İş Sendikası başkanlığına yeniden Mustafa Başoğlu seçildi.

Sendikadan yapılan açıklamaya göre, bir süredir atanan kayyum tarafından yönetilen Sağlık-İş Sendikası'nın olağanüstü genel kurulu sendika merkezinde dün yapıldı.

Olağanüstü genel kurulda, Mustafa Başoğlu, yeniden genel başkanlığa seçildi.

Sendikanın 9-10 Haziran 2007'de yapılan olağanüstü genel kurulu sonrasında Mustafa Başoğlu'nun sendika genel başkanlığına seçilmesinin ardından, Sivas Şube Başkanı Yusuf Topçu, ''delegeler arasında emeklilerin de bulunduğu'' gerekçesiyle iptal davası açmıştı.

Ankara 16. İş Mahkemesi, kongrenin iptaline karar verirken, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi de mahkeme kararına yapılan itirazı reddetmişti.

Mahkeme kararının kesinleşmesinin ardından, sendikanın olağanüstü genel kurulunu kanun ve tüzük hükümlerine göre en kısa zamanda toplamak ve yeni yönetim kurulu seçilinceye kadar cari işlemleri yürütmek üzere, 4 Kasım'da 3 avukattan oluşan kayyum tayin edilmişti.

Mustafa Başoğlu, seçim sonucuyla ilgili yaptığı açıklamada, 1961 yılından beri sağlık işçilerine hizmet ettiğini belirterek, "Bu hizmetimin karşılığını sağlık işçileri olağan veya olağanüstü genel kurullarında beni Genel Başkan seçerek karşılığını vermektedir. Bu Olağanüstü Genel Kurul'da da değerli sağlık işçileri benden desteklerini esirgemedikleri için teşekkür ediyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber