Okunaksız reçeteler tehlike saçıyor

Haber Giriş : 13 Aralık 2004 20:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okunamayan doktor reçeteleri hastalıklar kadar tehlikeli olabiliyor. Reçetelerin okunaksızlığı nedeniyle; sinir hapı yerine kadın hastalıkları hapı, yara merhemi yerine mantar kremi kullananlar olabiliyor.

Türk Eczacılar Birliği Trabzon 18'inci Bölge Başkanı Nevzat Akman'a göre, yanlış ilaç kullanımının nedeni okunaksız doktor yazıları ve bunları doğru yorumlayamayan eczacı kalfaları.

Türkiye genelindeki eczanelerin çoğunluğuna tezgah başında eczacı kalfalarının hakim olduğunu bildiren Nevzat Akman, "Çoğu eczane, kiralık diploma ile çalıştırılıyor.Hasta sıkıntıya düşürülüyor" dedi. Doktorun hastaya yazdığı reçeteyi ne olursa olsun eczacının kendisinin vermesi gerektiğini vurgulayan Akman, "Ama eczacı ortada görünmüyor. Eczacı kalfaları eczanelere hakim kalıyor. Okunamayan bir reçete karşısında ya hekim aranmalı ya da hastaya şikayeti sorulmalı. Bunların hiçbiri yapılmıyor" dedi.

Bazı hastaların okuma yazma bilmediğini dile getiren Akman, ilacın içindeki uyarıları okuyamayan veya doktor ile eczacıya güvenip okuma gereği hissetmeyen insanlar için ortada ciddi bir tehdit olduğunu vurguladı

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber