Doğu kara teslim

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Mart 2009 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DOĞU Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı Van, Bitlis ve Hakkari'de hayatı olumsuz etkiledi. Bölgede 337 köy ve 314 mezranın yolu kardan ulaşıma kapandı. Van'ın Muradiye İlçesi'nde yolda tipiye yakalanan araçların bazıları şarampole devrildi. Mahsur kalanlar karla mücadele ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı. Ekipler, köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Kar kalınlığı Van'da 10, Hakkari'de 20, Bitlis'te 40 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı. Van'da 153, Bitlis'te 186, Hakkari de ise 98 köy ve 314 mezranın yolu kardan ulaşıma kapandı. İl Özel İdare Karla Mücadele ekipleri, kapalı köy yollarını ulaşıma açmak içir çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Karayolları 11'inci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kapalı karayolu bulunmadığını, ekiplerin şantiyelerde sürekli hazır bekletildiğini belirterek, sürücülerin yola çıkmadan mutlaka yanlarında çekme halatı, zincir bulundurmalarını istedi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının aralıklarla hafta sonuna kadar devam edeceğini, hava sıcaklıklarında düşüş olacağını bildirdi.

ARAÇLAR YOLDA MAHSUR KALDI

Bu arada, Van'ın Muradiye ile Özalp ilçeleri arasında yolcu taşıyan araçlarla, akşam evlerine dönen köylüler tipi ve fırtına nedeniyle Adaklı Köyü ile Gültepe Köyü arasında mahsur kaldı. Mahsur kalan sürücü ve yolcular saatlerce kurtarılmayı bekledi. Bazı araçlar ise şarampole devrildi. Kendi çabalarıyla kurtulmaya çalışan sürücüler başaramayınca, kaymakamlıktan yardım istedi. Karla mücadele ekipleri zorlu çalışma sonucu mahsur kalan araçlara ulaşabildi. Ekipler, önce minibüslerde mahsur kalan yolcuların köylerine ulaşmasını sağlarken, daha sonra kara saplanan kamyonları halatlarla çekerek çıkardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber