MHP'li Vural'dan AKP'li başkan hakkında yolsuzluk iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2009 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Afyonkarahisar belediye başkan adayı Burhanettin Çoban hakkında, ?Okyanus Operasyonu? kapsamında, ?ihaleye fesat karıştırma ve suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme? suçundan dava açıldığını iddia ederek, ?AKP'de, ciğeri kediye teslim etme konusunda kararlılık var? dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Vural, kamuoyunun, ?Okyanus Operasyonu? olarak takip ettiği, Konya merkezli, özellikle Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren çıkar amaçlı suç örgütü hakkında, Adana Ağır Ceza Mahkemesinde açılan ceza davasını gündeme getirdi.

Afyonkarahisar'ın merkezi başta olmak üzere, Sandıklı ve Bolvadin gibi bazı ilçelerde bulunan devlet hastanelerinin, tıbbı malzeme ve hizmet alımıyla açılan ihalelere fesat karıştırdıkları, bu sebeple örgüt kurma, rüşvet, özel belgelerde sahtecilik gibi suç iddiasıyla 234 sanık hakkında açılan davanın devam ettiğini hatırlatan Vural, yargılanan şüpheliler arasında Ak Parti Afyonkarahisar belediye başkan adayı Burhanettin Çoban'ın da bulunduğunu söyledi.

Burhanettin Çoban hakkında hazırlanan iddianameyi de okuyan Vural, şöyle devam etti:

?Çoban ile ilgili olarak, suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım ettiği, suç örgütü lideri Nusret Argun'a ait şirketin kent merkezi ve bağlı ilçelerde faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarının ihalelerini alabilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürü Hasan Hüsnü Eren ve Devlet Hastanesi Başhekimi Müşteba Sevil ile şirket yetkilileri arasında ittifak oluşturduğu, ihaleye ait iddianamenin örgüt liderine ait firmayı işaret edecek şekilde hazırlanmasını sağladığı, ihaleye başka firmaların katılımını engellediği ve bu hususlarda suç örgütüyle birlikte ortak hareket ederek çıkar sağlamaya çalıştığı açıkça ifade edilmiştir.

Bu ihaleye fesat karıştıran, çıkar amaçlı suç örgütüne yardım eden şahıs, bugün AKP'nin belediye başkan adayıdır. Afyonkarahisar kimlere teslim edilmektedir??

Vural, basın toplantısında, ?Kuzova Sulama İnşaatı? ile ilgili mal alımı konusunda 3 tanığın huzurunda imzalanan ve Afyonkarahisar 1. Asliye Hukuk Hakimliğine gönderilen sözleşmeyi de okudu.

Bu sözleşmede de davalı vekilinin Avukat Burhanettin Çoban olduğunu öne süren Vural, bununla ilgili davanın da devam ettiğini söyledi.

Sözleşmeyi, ?iş takipçiliğinin belgesi? olarak nitelendiren Vural, ?İşin enteresan tarafı, sözleşmede adı geçen Mehmet Aytay'ın, AKP il yönetiminde yer almış olmasıdır. Bu sözleşme de Okyanus Operasyonu da Afyonkarahisar'ın kimlere teslim edilmek istendiğini açıkça ortaya koymaktadır? dedi.

Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çoban'ın bu maharetini görerek, Afyonkarahisar'a belediye başkanı yapmak istediğini öne sürerek, ?Belediyelerde oluşan yolsuzluklarla mücadele etme konusunda sicili uygun bir kimse. Bu milletin önüne getirilen adaylarla ilgili iddialar bunlar. Ciğeri kediye teslim etme konusunda kararlılık var? ifadelerini kullandı.

GÖKÇEK HAKKINDAKİ İDDİALAR

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu hakkında da yeni iddialarda bulundu. Gökçek'in oğullarının alışveriş merkezleriyle ilgili kurduğu şirketin adının, ?Büyük Okyanus? olduğunu iddia eden Vural, şunları söyledi:

?Bunlara da Büyük Okyanusluk yakışır. Sayın Gökçek, 'benim ailemin üzerinde kayıtlı bir şey yok' demişti. Gökçek'in oğlu, 20 Ocak 2009 tarihinde noterle satışı yapılmış bir Mercedes'e biniyor. Aslında bu Mercedes'e, Kasım 2008'den itibaren binmektedir. Bu Mercedes, neden oğlunun üzerine kayıtlı değildir? Parasını kim ödemiş, kime satış gösterilmiştir? Bunu sorularla da açarız. Aracın plakası da 06 BL 9681. Neden satışı yapılan kişi başka ama o kullanıyor? Doğrusu merak ediyoruz. Acaba parasını kim ödedi? Ankara'nın büyük baronu hakkında açıklamalarımız devam edecek.?

DTP GENEL BAŞKANI TÜRK'ÜN KÜRTÇE KONUŞMASI

TSK'nın, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün, TBMM grup toplantısında Kürtçe konuşması üzerine yaptığı açıklamanın sorulması üzerine de Vural, ?Anayasa ve kanunlarla herkes ilgilenir. Böyle bir konuda kurumların ve siyasetçilerin fikir beyan etmesini doğal karşılamak lazım. Tabii olmayan husus, bu milletin dilini bozmaktır. Asıl sorgulanması gereken husus da budur. Anayasa herkesi ve her kurumu bağlar. Her kurumu bağlayan hususlar konusunda da ifadelerde bulunmayı tabii görmek lazım. Tabii olmayan husus, devletin dilini bozan yayınların, kamu yayıncılığı adı altında yapılmasıdır? diye konuştu.

AKCAN'IN İDDİALARI

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan da arabanın kayıtlı olduğu kişinin, Ankaraspor Genel Menejeri Mehmet Şen olduğunu iddia etti.

Akcan, Başbakan Erdoğan'ın, Okyanus Operasyonu iddianamesinde, hakkında ?belli hakları kullanmaktan yoksun bırakma? talebinde bulunulan bir kişiyi, belediye başkan adayı yapmaktan çekinmediğini ileri sürdü.

Akcan, araç muayene istasyonlarıyla ilgili daha önce açılan ihalelerin iptal edilmesini de eleştirerek, bu sayede devletin 7 milyar dolar zarara uğratıldığını söyledi. Akcan, ?Yolsuzluklarla mücadele lafla olmaz, icraatla olur. Başbakan, meydanlardan da bu konuyla ilgili bir açıklama yaparsa iyi olur. Grup başkanvekillerine talimat versin, bu konuda Meclis araştırması istesin. Bunları yapmazsa, yolsuzlukla mücadele lafta kalır. 'Yolsuzlukla mücadele ediyoruz' iddiası altında, yolsuzluk batağına batmış bir iktidar, bu ülkeyi yönetiyor? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber