İşsiz genç Valilik'te kollarını doğradı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Mart 2009 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İŞ istemek için Antalya Valiliği'ne giden 24 yaşındaki Murat Yardım, Vali Yardımcısı Mehmet Seyman ile görüşemeyince makam odası önünde cam parçasıyla kollarını kesti. Polislerin müdahalesi ile Valilik dışına çıkarılan işsiz genç, ?Başbakan sesimi duysun iki gündür açım? diye bağırdı.

Yetiştirme yurdunda büyüyen Murat Yardım, öğlen saatlerinde Antalya Valiliği'ne giderek iş talebinde bulundu. Birkaç kez başvurusunu yineleyen Yardım, sonuç alamayınca Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden Sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Seyman'la görüşmek istedi. Yardım, isteği yerine getirilmeyince Vali Yardımcısının makam odası önünde cebinden çıkardığı cam parçası ile kollarını kesmeye başladı. Olayın ilk şaşkınlığını üzerlerinden atan güvenlik görevlileri, elindeki cam parçasını aldıkları genci etkisiz hale getirdi. Valilik binası içinde ?İş, ekmek istiyorum? diye bağıran genç, görevli polisler tarafından dışarı çıkarıldı.

?GÜNLERDİR AÇIM'

Valilik binasının hemen önündeki duvara yaslanarak kollarını kesmeye devam eden Yardım, ?Günlerdir açım. Kimse bize ?Nasıl yaşıyorsunuz' diye sormuyor. Bize iş vermeleri için kendimi mi yakmam gerekiyor?? dedi. Yardım'ın elindeki ikinci cam parçasını da alan emniyet güçleri, konuşarak yaralı genci sakinleştirmeye çalıştı. Bölgeye gelen Antalya Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler'e bağlı Yunus ekipleri, işsiz genci yaralarının tedavisi için en yakın sağlık merkezine götürdü.

İş talebinde bulunan gence defalarca yardımda bulunulduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Seyman ise ?Bu çocuklarımıza destek olmak için elimizden gelen tüm imkanları kullanıyoruz. Fakat bu kişi farklı tavırlar içine girerek, adeta devleti tehdit etme yolunu tercih etti. Yine de kendisine maddi destek sağlayarak yeni bir yaşam kurmasını söyledik. Fakat tüm ısrarımıza rağmen kendisi nasihatlarımızı geri çevirdi? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber