Başbakanlık Merkez binası önümüzdeki hafta açılıyor

Haber Giriş : 13 Aralık 2004 20:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Merkez binasındaki yenileme ve onarım çalışmaları önümüzdeki hafta tamamlanıyor.

Başbakanlıktaki çalışmaların yaklaşık 7 trilyon liraya mal olduğu öğrenildi. Başbakanlık Merkez binasında 6 ay önce başlatılan yenileme ve onarım çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta Başbakanlık Merkez binasındaki çalışmaları inceleyerek çalışmaların biran önce bitmesine ilişkin verdiği talimatın ardından, tadilat ve yenileme faaliyetleri hızlandı. Binanın önümüzdeki haftaya yetiştirileceği öğrenildi. Başbakan Erdoğan, Merkez binadaki inşaat nedeniyle Mayıs ayında çehresi baştan sonra değiştirilen ve yaklaşık 10 trilyon liraya mal olan Yeni Başbakanlık binasına taşınmıştı. Erdoğan'ın önümüzdeki haftadan itibaren çalışmalarına Başbakanlık Merkez binasında devam etmesi öngörülüyor.

Başbakanlık Merkez binasındaki çalışmaların yaklaşık 7 trilyon liraya mal olduğu öğrenildi.Alınan bilgiye göre, binada kapı ve pencereler tamamen yenilenirken, havalandırma sistemi, teknik donanım ve zemin parkeleri de değiştirildi. Başbakan Erdoğan'ın makam odası genişletilirken, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer odalarını değiştiler. Gül, Dinçer'in makam odasına geçerken, Dinçer'e de Gül'den boşalan oda tahsis edildi. Öte yandan, bir başka oda değişikliği de Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener'inki oldu. Şener'in makam katındaki odası bir alt kata alındı.

Ayrıca Bakanlar Kurulu salonunun da tamamen yenilendiği tadilat çalışmaları kapsamında Bakanlar Kurulu salonunun alt katına basın toplantıları için bir salon yapıldı. Başbakanlıkta çevre düzenlemeleri de tamamlanarak otopark ve yeşil alan çalışmaları gerçekleştirildi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber