Okul yöneticileri tayin edildi, öğrenciler okuldan atıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Mart 2009 13:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Serkan KILINÇ/TRABZON,

TRABZON'un Çarşıbaşı İlçesi Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Adem K. ile Yardımcısı Hikmet K.'nin liseye giriş puanları yetmediği halde 3 öğrenciyi usulsüz kaydettikleri ortaya çıktı. Bunun üzerine müdür ve uzaktan akrabası olan Müdür Yardımcısı Hikmet K., başka okullara tayin edildi. Usulsüz okula kaydedilen M.K., G.Ç. ve M.K. tasdiknameleri verilerek okuldan atıldı.

Olay, 15 velinin şikayetiyle ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin yaptıkları soruşturma sonucu 2008- 2009 eğitim öğretim yılında 3 öğrencinin Çarşıbaşı Sağlık Meslek Lisesi'ne usulsüz kaydedildikleri belirlendi. Olayın ortaya çıkması üzerine lise müdürü Adem K. Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi'ne, yardımcısı Hikmet K. ise, Arsin Mehmet Akif İlköğretim Okulu'na tayin edildi. Usulsuzlük yaptıkları gerekçesi ile iki yöneticiden her öğrenci için 1 günlük maaş kesintisi yapıldı.

Okula usulsüz kayıtları yapılan 3 öğrenci okuldan atıldı. Başka okul bulmaları istenen öğrencilerden M.K.'nın babası Kahraman K., kızının psikolojik dengesinin bozulduğunu belirterek, ?Kızım ilk dönem okula gitti. Arkadaş ve öğretmenlerine alıştı. Şimdi bu çocuğu alıp başka okula gönderiyorsunuz? diyerek tepki gösterdi.

Türk Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Coşkun Dilber, kayıtlarda usulsüzlük yapılmadığını savunurken, ?Sadece bilgisayara kayıt alınırken, sehven yapılan puanlama hatası var. Bu da kesinlikle başka öğrencinin mağduriyetine sebebiyet vermemektedir. Bakanlık kontenjanı yukarıya çekip bu mağduriyeti gidermelidir? diye konuştu. Aileler, olayla ilgili Trabzon Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber