Kira geliri olanlar alışveriş merkezlerinde e-beyanname alabilecek

Haber Giriş : 04 Mart 2009 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ankara Vergi Dairesi Başkanı Şinasi Candan, beyan döneminde kira geliri elde edenlerin, alışveriş merkezlerinde açacakları standlardan "e-beyanname" alabileceklerini bildirdi.

Candan, yaptığı açıklamada, bu kapsamda mükelleflere etkin ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla mükelleflerin yoğun olarak bulunduğu Ankamall, Arcadium, Antares, FTZ, Optimum, Cepa ve Panora alışveriş merkezlerinde standlar açılacağını belirtti.

Candan, bu standların beyannamenin verileceği son güne kadar 2-25 Mart 2009 tarihleri arasında hafta içi 13.00-21.00 saatleri arasında hizmet sunacağını ifade etti.

Hafta sonu ise mükelleflere 11.00-21.00 saatleri arasında kira gelirlerine ilişkin internet ortamında "e-beyanname" alınması hizmeti verileceğini bildiren Candan, vatandaşların bu standlardan, "Kira Geliri Beyanname Düzenleme Rehberi" alabileceğini kaydetti.

Candan, yine aynı tarihler arasında etkin bir gelir sistemi için yapılan çalışmaları da şöyle sıraladı:

"-Gayrimenkul sermaye iradı elde edilen mükelleflere yönelik olarak vergi dairelerinde hizmet verilmek üzere danışmanlık büroları oluşturuldu.

-60 yaş ve üzeri mükellefler ile özürlü mükellefler için beyanname doldurulması konusunda vergi dairelerinde özel bölüm hazırlandı.

-Huzurevlerinde yaşayan mükellefler ile yaşlılığı, sakatlığı veya hastalığı nedeniyle vergi dairelerine gelemeyecek durumda olan mükelleflerin beyannameleri, Alo Maliye 189 telefon numarasından randevu alınması halinde ikametgahlarında kabul edilecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber