Sağlık çalışanlarından maskeli eylem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2009 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipleri Birliği, Ankara Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir grup sağlık çalışanı, karşı karşıya oldukları meslek hastalığı ve şiddet gibi risklere karşı önlem alınmasını istedi.

Etlik İhtisas Hastanesi bahçesinde toplanan grup adına açıklama yapan Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Aytuğ Balcıoğlu, geçtiğimiz 2 yıl içinde 2 hemşirenin hastalardan kaptığı ?Kırım Kongo Kanamalı Ateşi? nedeniyle yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, sağlık çalışanlarının meslek hastalıklarına maruz kaldıklarını söyledi.

Çalışma ortamlarının pek çok riski barındırdığını belirten Balcıoğlu, sağlıkçıların diğer çalışanlara göre enfeksiyon hastalıklarına yakalanma risklerinin 10 kat fazla olduğunu anlattı.

?Hastaneler çok sayıda kimyasal ajanın kullanıldığı çalışma ortamlarıdır? diyen Balcıoğlu, radyasyon, elektrik, gürültü, kanserojen ajanlar, kötü havalandırma gibi risklerin çalışanları tehdit ettiğini kaydetti. Balcıoğlu, bütün sağlık kuruluşlarında sağlık çalışanlarının sağlığı için ?işyeri sağlık birimleri? kurulması taleplerini dile getirdi.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu da hastanelerin hastaların dertlerine çare buldukları yerler olduğunu vurgulayarak, sağlık çalışanlarının da ömürlerini buralarda tükettiklerini söyledi. Çalışma mekanlarının sağlık koşullarının uygun olmadığını ifade eden Bilaloğlu, sağlıklı iş yerlerinde çalışmak isteyen sağlıkçıların ?işyeri sağlık birimi? talebini ısrarla yinelemesi gerektiğini belirtti.

Sağlık çalışanlarının maruz kaldıkları şiddet olaylarına da değinen Bilaloğlu, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan doktor Dilek Argon Beyazıt'ın, hastanenin başhekimi Prof. Dr. Yusuf Özertürk'ün saldırısına uğradığını hatırlattı. Bilaloğlu, başhekimin derhal görevden alınmasını istedi.

Bu arada, basın açıklaması sürerken Hacı Yıldız isimli vatandaş, tedavi için başvurduğu bir doktorun kendisine yönelik tutumunu gerekçe göstererek protestoda bulunmak istedi. Yıldız, güvenlik güçleri tarafından uzaklaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber