Vali, ?padişah tahtına' benzeyen koltukları kaldırttı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Mart 2009 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), (DHA)

TARIM ve Köyişleri Bakanlığı'nın Kuşadası Adakule Otel'de düzenlediği ?Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) Hizmet İçi Eğitim Semineri'nin açılışında ?padişah koltuğu krizi' çıktı. Aydın Valisi Mustafa Malay, kendisi ve Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen için seminer salonunun ortasına konulan padişah tahtı şeklindeki koltukları kaldırttı. ?Buraya oturmak hoş olmaz? diyen Malay, seminer masalarına geçti.

Yurdun çeşitli bölgelerinden 180'i veteriner, yaklaşık 200 kişinin katıldığı, Kongo Kırım Kanamalı Ateşi hastalığı hakkındaki günübirlik seminer Kuşadası'nda yapıldı. Seminerin başlamadan salona giren Vali Malay, kendisi ve Kuşadadası Kaymakamı Mustafa Esen için ayrılan padişah tipi koltukları gördü. Yanındaki görevlilere, ?Burada oturmak olmaz? diyen Vali Malay, koltukları kaldırttı. Malay, seminer için hazırlanan masaların kenarındaki sandalyelere oturmaya tercih etti. Malay'ın istediği düzenin sağlanmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Şube Müdürü Ahmet Uyar, geçen yıl 10 milyon 200 bin küçük ve büyük baş hayvanın ilaçlandığını söyledi. Uyar, mart ve ekim ayları arasında kenelerin aktif olduğunu belirterek, ?2009 yılında da ilaçlama ve eğitim çalışmalarımız sürecek? dedi. Uyar, konuşmasında bakanlıkların tek başına yapacakları çalışmalarla hastalığın önlenmesinin güç olacağına dikkat çekerek, ?Son yıllarda artan bir slogan ile ?Tek Tıp, Tek Sağlık' konsepti gereği Sağlık Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı ortak mücadele politikaları oluşturmaktadır? dedi.

Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zati Vatansever, kenelerden bulaşan hastalığın geçen yılki şiddette geçmemesi için çaba gösterdiklerini belirterek, ?Kenelerle birlikte yaşamak zorundayız. Kene vakalarını durağan hale getirmek için kırsal kesime yönelik çalışmaların yoğunlaştırılması gerekiyor. Tarlada çalışanların iyice giyinmesi, gerekli tüm önlemleri alması tarla dönüşünde de tamamen soyunup Kene kontrolü yapmasını öneririm. Alınacak kişisel önlemlerle hastalıktan korunabiliriz? dedi.

Aydın Valisi Mustafa Malay da keneden kaynaklanan hastalıkların hayvancılık yapılan yerlerin temiz tutulmasıyla önemli oranda önlenebileceğini söyledi. Malay, ?Kenenin ısırdığı vatandaşların çok acil olarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurması gerekir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber