Hüseyin Çelik'ten eğitime destek çağrısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2009 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, hayırseverlere eğitime destek çağrısında bulunarak, "Yol ikidir; adın ya mezar taşlarına yazılacak ya da böyle ilim irfan yuvalarının alnına yazılacak, çocukların gönlüne yazılacak" dedi.

Çelik, Balıkesir Valiliğinde okul yaptıran hayırseverlere plaket verdikten sonra, iş adamı Mehmet Bolluk tarafından Gazi Osman Paşa Mahallesinde inşa edilen 18 derslikli Gülser-Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi'nin açılış törenine katıldı.

Bakan Çelik, törende yaptığı konuşmada, 2003 yılında başlatılan "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası"nda büyük başarı sağlandığına dikkati çekerek, AK Parti Hükümeti döneminde hayata geçirilen 133 bin dersliğin 24 bininin, hayırseverler tarafından yaptırıldığını vurguladı.

Hayırseverlerin sosyal sorumluluk anlayışlarının takdire şayan olduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Hayırseverlere bir kez daha eğitime destek çağrısında bulunuyorum. Mevlana, (Eğer yoksa sana ait yeryüzünde bıraktığın bir eser, yarın gelir yerinde yeller eser) demiş. Çalışıp çabalar 80 sene yaşarsın, mal mülk biriktirirsin, ondan sonra çeker gidersin, bütün varisler onu adam akıllı yerler. Yol ikidir; adın ya mezar taşlarına yazılacak ya da böyle ilim irfan yuvalarının alnına yazılacak, çocukların gönlüne yazılacak. Ben zenginlere diyorum ki (madem Allah size vermiş, siz de paylaşmasını bilin.) Ama bazılarının cebinde akrep var. Bazı insanlar, sadece kasasının ve kesesinin bekçiliğini yaparak bu alemden göçüp giderler. Ama onlar unutulurlar bazı insanlar da harika eserler bırakırlar ve kalıcı olurlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber