3 farklı partinin 3 centilmen öğretmen adayı...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Mart 2009 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçim yarışında özlenen tablo

Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale),

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde başkanlık için yarışan öğretmen kökenli üç aday, eğitimci kimliklerine yakışır bir karara imza attı. Birbirlerine rakip olan partilerden CHP, AKP ve MHP'nin öğretmen kökenli adayları, ele ele tutuşup, kavgasız, gürültüsüz ve seviyeli bir seçim süreci yaşanması için söz verdi.

Türkiye genelinde 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde 6 belediye başkan adayının 3'ünün öğretmen kökenli olması yarışa ayrı bir renk kattı. Eğitimci adaylar, başkanlık yarışı nedeniyle siyasette çoğu zaman tansiyonu yükselten adaylara örnek olacak bir karar aldı. CHP'li Belediye Başkanı ve adayı emekli öğretmen İsmail Sakin Tuncer, rakipleri AKP'li emekli öğretmen Şenol Güven ve MHP'li İngilizce öğretmeni Sakin Yılmaz ile makamında bir araya gelerek seviyeli ve ilkeli bir seçim yaşamak için ortak karar aldı. Öğretmen adaylar, el ele tutuşup Bayramiç'te kavgasız, gürültüsüz ve seviyeli bir seçim süreci yaşanması için söz verdi.

CHP'li Belediye Başkanı emekli öğretmen İsmail Sakin Tuncer, başkanlığa yeniden aday olduğunu belirtirken, AKP ve MHP'nin başkan adaylarının da kendisi gibi öğretmen olmasının eğitimciler arasında tatlı bir rekabet başlattığını söyledi. Son yıllarda eğitimcilerin siyasete damgasını vurmaya başladığını belirten Tuncer, ?Eğitimci kimliğimiz nedeniyle seçim yarışını çok seviyeli yürütmeye çalışıyoruz. Ayrıca ben başkanlık yaptığım 5 yıllık sürede eğitim gören çocuklarımıza yönelik hizmetlere önem verdim? dedi.

AKP Başkan Adayı emekli öğretmen Şenol Güven, ilkeli, dürüst, barış içinde bir seçim yaşamak istediklerini dile getirerek, ?Belediye seçimleri bir hizmet yarışıdır. Biz de eğitimci kimliğimiz nedeniyle üç aday bir araya gelerek seviyeli, dürüst, ilkeli ve etik bir seçim geçirmek için karar aldık? diye konuştu.

MHP Belediye Başkan Adayı İngilizce öğretmeni Sakin Yılmaz ise ?İnanıyorum ki eğitimci kimliğimiz ile seviyeli bir seçim yaşayacağız. Bizim gibi fabrikası olmayan kırsal bölgede eğitimin daha ön plana çıktığını düşünüyorum. Gençlerimizin bir iş sahibi olmaları için eğitim çok önemli. Başkan seçilirsem eğitime yönelik hizmetlere ağırlık vereceğim? görüşünü dile getirdi.

Bayramiç Belediye Başkanlığı için 3 eğitimcinin yanı sıra, DSP'den Muammer Göğüsgeren, DP'den Halil İbrahim Özen ve SP'den Mustafa Algül seçim yarışının içinde yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber