Deprem paniğiyle dershane boşaltana inceleme

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Mart 2009 13:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Deprem paniğiyle dershane boşaltana inceleme

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA,

ISPARTA Valisi Ali Haydar Öner, deprem olacağı dedikodusu yayarak dün dershanelerin boşaltılmasına neden olanlar hakkında yasal inceleme başlatıldığını açıkladı.

Denizli'de peşpeşe meydana gelen depremler nedeniyle Isparta'da da başlayan panik havasına Isparta Valisi Ali Haydar Öner el koydu. Öner, deprem paniği yaratarak dershanelerin boşaltılmasına neden olanlar hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Öner, ?Kimse depremin olacağını ya da olmayacağını bilemez. Bu bir sorumsuzluk örneğidir. Ortaya asılsız bir iddia atılmış ve insanların paniklemesine neden olmuş. Isparta Valiliği olarak bizim böyle bir talimatımız olmadı. Herhangi bir paniğe de gerek yok. Bu olay hakkında durum değerlendirmesi yapıyoruz. Sorumlular hakkında da inceleme başlatılması talimatını verdim? diye konuştu.

Vali Öner, kimler hakkında inceleme başlatıldığını açıklamadı.

DERSHANELER BOŞALTILMIŞTI

Isparta Dershaneler Birliği Başkanı Reşat Türkmen'in uyarısıyla dün kentte tüm dershaneler ?deprem olacak' endişesiyle boşaltılmıştı. Türkmen, kendilerinin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan bir uyarı üzerine böyle bir boşaltma işlemi yaptıklarını açıklamıştı. Isparta'da tüm dershanelerde dün saat 16.30 itibariyle sınav, ders ve etütlerin tamamı iptal edilmişti.


Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA,

DENİZLİ'de art arda meydana gelen depremler, Isparta'da da paniğe neden oldu. ?Deprem olacak' dedikodusu kulaktan kulağa yayılınca Dershaneler Birliği'nin uyarısıyla Isparta'daki tüm dershaneler boşaltıldı.

Denizli'de dünden beri yaşanan depremler nedeniyle Isparta'da çıkan ?deprem olacak' dedikodusu kulaktan kulağa yayılınca dershaneler boşaltıldı. Isparta Dershaneler Birliği Başkanı Reşat Türkmen, kendilerine gelen bir haber üzerine risk almak istemediklerini ve birliğe üye tüm dershanelerin boşaltılmasını sağladıklarını söyledi. Türkmen, şöyle konuştu:

?Tüm birlik üyesi dershanelerde saat 16.30 itibariyle sınav, ders ve etütleri iptal ederek, öğrencilerimizin can güvenliğini sağladık. Tüm dershaneler bu karara uydu. Şu anda hiçbir dershanede faaliyet yok. Dershaneler için bu risk geçerliydi. Çünkü okullarda ders saatleri bitmişti. Aynı risk yurtlar için de söz konusu.?

ALARM DÜĞMESİNE BASIP BİNAYI BOŞALTTIK

SBS'ye hazırlanan öğrencilerden Osman Altunbaş, ?Öğretmenler sınıfları boşaltmamızı istedi. Biz de yangın alarm düğmesine basarak binayı boşalttık? dedi. Bir başka öğrenci Ahmet Alp Keskin, ?Hocalarımız Milli Eğitim Müdürlüğü'nden haber geldiğini belirterek, yangın düğmesine basarak bizi dershaneden çıkardı? dedi.

Sivil Savunma Müdürü Sedat Gazozcu, deprem olacak diye Isparta'daki dershanelerin boşaltılması konusunun bilgileri dışında olduğunu söyledi. Isparta'da hiçbir dershaneye boşaltma talimatı verilmediğini söyleyen İl Müdürü Gazozcu, ?Vali Ali Haydar Öner başkanlığında olası bir afete ne kadar hazırız, bunun toplantısını yapıyorduk. Bu haberi de o an aldık. Bizim böyle bir şeyden haberimiz yok? dedi.

VALİ: İNCELEME BAŞLATILDI

Isparta Valisi Ali Haydar öner, Denizli'deki deprem hareketliliğinden etkilenerek Isparta'da dershanelerde eğitimi durduran kişiler hakkında inceleme başlatıldığını bildirdi.

Öner, Mustafa Kemal Atatürk'ün Isparta'ya geliş programı sırasında gazetecilerin deprem paniği ile dershanelerin boşaltılması yönündeki sorularını yanıtladı. Isparta Valiliği olarak hiçbir dershaneye veya Milli Eğitim

Müdürlüğüne bu konuda bir talimat verilmediğini vurgulayan Öner, şunları söyledi:

"Kimse depremin ne zaman olacağını bilemez. Şu anki teknoloji, araştırmalar buna imkan vermiyor. Bu doğrultuda da kimse deprem olacak diye

insanların panik yaşamasına neden olamaz. Isparta'da dün bu konuda bir olay

yaşanmış. Valilik olarak olayın nedenleri yönünde bir araştırma başlattık. Paniğe

neden olanlar hakkında inceleme başlattık. Durum değerlendirmesi yapıyoruz.

Sorumlular bulunduğu takdirde gereken de yapılacaktır."

Denizli'de yaşanan deprem hareketliliği nedeniyle Isparta'da dün

Dershaneler Birliği tarafından alındığı bildirilen karar doğrultusunda

dershaneler öğleden sonra boşaltılmış, bu durum halk arasında paniğe yol

açmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber