Genelkurmay'dan ailelere çağrı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2009 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 2009 yılında terör örgütünden kaçıp teslim olan 14 kişiden 13'nün kanun kapsamında 5 gün içinde serbest bırakıldığını belirterek, "Bu yasal sürecin başta çocuklarını örgüte kaptıran anne­babalar olmak üzere herkes tarafından çok iyi anlaşılması ve bilinmesi önem arz etmektedir"dedi,

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, yakın zamanda bölücü terör örgütünden kaçan teröristlerin beyanlarına ilişkin bilgiler verdi.

Teröristlerin ifadelerinin bir kısmının basına da yansıdığına işaret eden Tuğgeneral Gürak, ifadelerin bazılarını şu şekilde aktardı:

"Bir terörist; (Bölücü terör örgütü, Türk Silahlı Kuvvetlerinin attığı bildirilerin alınmasını yasakladı, bu bildirilere dokunulunca kimyasal zehirlenmeye maruz kalacağımız söylendi), diğer bir örgüt mensubu; (Örgüt bilgi almamızı önlemek için son zamanlarda birçok yerde radyoların dinlenilmesi ve televizyon yayınlarının izlenmesini yasakladı)."

Bir başka teröristin, "örgütten ilk kaçışında yakalandığını, 16 ay bir hücrede elleri kelepçeli tutuklu kaldığını, yine de kaçmayı denediğini ve başarılı olduğunu' belirttiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, bir diğerinin ise "Örgüt yöneticilerinin, kaçışları engellemek maksadıyla muhtemel kaçış istikametlerini mayınlattığını" anlattığını kaydetti.

Tuğgeneral Gürak, şöyle devam etti:

"Bölücü terör örgütünün bu propaganda ile kaçışları engellemek maksadıyla başvurduğu yöntemlerin işe yaramadığı teslim olanların sayısındaki artıştan da anlaşılmaktadır.

Teslim olanların güvenlik güçlerinden gördükleri şefkat ve ilgi karşısındaki beyanları, yasal haklarının tam bilinmediğini açıkça ortaya koymaktadır. Teslim olan bir terörist, 'Bu kanun terör örgütü içinde bilinmiyor. Bilinse kaçışlarda artış olur. Kaçmak isteyen çok kişi var. Örgütte anlatılanların tamamının yalan olduğunu anladım.' Yine bir başka terörist çarpıcı beyanında, 'Eğer Türk Devleti'nin teslim olanlara gösterdiği insani, ahlaki ve hukuki yaklaşım dağda bilinmiş olsa, kandırılmış gençlerin çoğu örgütten kaçar' demiştir."

Türk Ceza Kanunu'nun 221. maddesinin açık olduğunun altını çizen Tuğgeneral Gürak, buna göre, silahlı eyleme karışmadığı tespit edilen terör örgütü mensuplarının, herhangi bir cezaya çarptırılmadan serbest bırakıldığını vurguladı.

Tuğgeneral Gürak, "Örneğin, 2009 yılında teslim olan 14 kişiden 13'ü, anılan kanun kapsamında, 5 gün içinde serbest bırakılmıştır. Sonuç olarak, bu yasal sürecin başta çocuklarını örgüte kaptıran anne­babalar olmak üzere herkes tarafından çok iyi anlaşılması ve bilinmesi önem arz etmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber