Öğretmenin kapkaççı yalanı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Mart 2009 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA, (DHA)

BURSA'da, çantasının kapkaççı tarafından çalındığını bildiren Edebiyat Öğretmeninin yalan söylediği polis merkezinde ortaya çıktı. Erkek arkadaşına fırlattığı çantasının kaybolması üzerine ailesinden korktuğu için yalan söylediğini bildiren öğretmen hakkında güvenlik güçlerine yalan beyanda bulunmak suçundan yasal işlem başlatıldı.

Bir lisede edebiyat öğretmenliği yapan 25 yaşındaki S.B.C., telefonla annesini arayarak Organize Sanayi Bölgesi Camisi'nin yanında yürürken çantasının kapkaççı tarafından çalındığını haber verdi. Genç kızın, arkasından gelen bisikletli bir kişinin başına sert bir cisimle vurarak kolundaki çantasını alıp kaçtığını söylemesi üzerine annesi, 155 Polis İmdat hattını arayarak durumu yetkililere bildirdi. S.B.C., ihbar üzerine olay yerine giden güvenlik güçlerine de, annesine anlattıklarını tekrar etti. Zanlının bulunması için bölgede çalışma başlatan polislerle birlikte bir süre dolaşan genç kız, daha sonra Emek Polis Merkezi'ne götürüldü. Çelişkili ifadeler vermesinden şüphelenen polisin çapraz sorguya aldığı S.B.C.'nin annesinden korktuğu için yalan söylediği ortaya çıktı.

Daha sonra özür dileyerek gerçeği anlatan S.B.C., ?Erkek arkadaşımla tartıştık. Ona içersinde kimliğim, kredi kartım ve 10 TL bulunan çantamı fırlattım. Arkama da bakmadan gittim. Bir süre sonra geri döndüğümde çantam yoktu. Annemin bana kızmasından korktuğum için bu yalanı söyledim? dedi.

Güvenlik güçleri, Selva Bircan C. hakkında ?Yalan beyanda bulunmak' suçundan yasal işlem başlattı. İfadesi alınan S.B.C. daha sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber