Türkiye'de, en beğenilen otomobiller

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Mart 2009 10:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

200 bin oy kullanıldı 'Otobil'de yarışı 16 model kazandı

Hürriyet Otoyaşam Gazetesi'nin bu yıl Petrol Ofisi ve Intercity'nin sponsorluğunda beşincisini düzenlediği Türkiye'nin 'en beğenilen otomobilleri' yarışması 'Otobil'de kazananlar belli oldu.

15 Ekim 2008'de başlayan Otobil'de, otomobilseverlerin oylarıyla belirlenen 48 finalist kendi segmentlerinde 'yılın en beğenilen otomobili' olmak için yarıştı. 22 bin otomobilseverin kullandığı 200 bine yakın oyla belirlenen 16 segmentin en beğenilen modelleri İstanbul Marriot Otel'de düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Asıl belirleyici halk

15 Ekim'de başlayan yarışma için ilk tur oylama 24 Aralık'ta sona erdi. Hürriyet okurları, verdikleri oylarla 'Otobil' yarışmasının ilk turunda 16 ayrı segmentte yer alan 162 model arasından finale kalan adayları belirledi. 16 segmentin yer aldığı Otobil yarışmasında, her segmentin en beğenilen 3 modeli finalist oldu. Bu yılki Otobil yarışmasının ilk tur oylamasında 11 bin kişi 120 bine yakın oy kullandı. Aradan geçen 10 haftada otomobilseverler, her çarşamba Hürriyet Otoyaşam Gazetesi, www.hurriyet.com.tr ve www.hurriyetoto.com sitelerinde tanıtılacak adayları inceleyerek favori otomobillerini oyladılar. Tüketiciler adına yılın finalistlerini test edecek olan jüri ise 23 Ocak'ta Autodrom'da toplandı ve 16 segmentin 3'er finalist otomobillerini deneyerek puanladı. 48 finalist otomobil için ayrı ayrı verilen jüri puanları halk oylarını katsayı olarak etkilese de nihai belirleyici olmadı. Otobil için 23 Ocak'ta 48 araçla yine Türkiye'nin en büyük test sürüşlerinden biri gerçekleşti. Bu yıl finalist otomobilleri test eden Otobil'in jüri üyeleri; Türkiye Ralli Şampiyonu Volkan Işık, Türkiye Pist Grup Maxi Şampiyonu Ethem Genim, Hürriyet OtoYaşam Yayın Koordinatörü Emre Özpeynirci, Auto Show Test Editörü Murat Tosun, Türkiye Bayanlar Ralli Şampiyonu Burcu Çetinkaya, Hürriyet Gazetesi Reklam Grubu Başkan Yardımcısı Altuğ Acar, Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak ve Petrol Ofisi Pazarlama Müdürü Yiğit Aktulga'dan oluştu.

Türkiye'nin en beğenilenleri

Küçük A Sınıfı: Peugeot 107

Küçük B Sınıfı: Mini Cooper

Giriş Sınıfı: Renault Symbol

Orta Sedan Sınıfı: Volvo S40

Orta Hatchback Sınıfı: Kia Cee'd

Orta Üst Sınıf: Mercedes C Serisi

Üst Sınıf: Audi A6

MPV Sınıfı: Mercedes B Serisi

Coupe Cabriolet sınıfı: Audi A5

Coupe Cabriolet Üst sınıf: Audi R8

Lüks Sınıf: Mercedes S Serisi

4X4 Sınıfı: Land Rover Freelander 2

Lüks 4X4 Sınıfı: Audi Q7

Hafif Ticari Araç sınıfı: Volkswagen Caddy Life

Pick-Up Sınıfı: Nissan Navara

Yerli Binek Sınıfı: Toyota Auris

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber