Şırnak'daki öğretmenlerden örnek davranış

Haber Giriş : 15 Aralık 2004 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde, bir grup öğretmen tarafından öğrencilere ücretsiz Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) hazırlık kursu veriliyor.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Lisesi öğretmenleri tarafından açılan ve yaklaşık 2 aydan bu yana eğitim verilen ÖSS Hazırlık Kursu'nda 1 fen ve 2 Türkçe-matematik sınıfı bulunuyor. 8 branş öğretmenin gönüllü olarak ders verdiği kursta 97 öğrenci, ÖSS'ye hazırlanıyor. Öğretmenler, derslerden geriye kalan zamanlarını da öğrencilerle ilgilenerek geçiriyor. ÖSS'ye ücretsiz kursta hazırlanan mezun ve son sınıf öğrencileri, eğitim aldıkları kursun özel dershanelerden farkı olmadığını, branş öğretmenlerin kendilerinden hiçbir ücret talep etmeden gönüllü hizmet verdiklerini söylediler. 5 yıldır Beytüşşebap Lisesi'nde görev yapan Okul Müdürü Aziz Arcanlı, Beytüşşebaplı öğrencilerin çok azimli ve istekli olduğunu, ancak imkanları kısıtlı olduğundan üniversiteye yerleşemediklerini ifade ederek, "Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve öğrencilerimize yardımcı olmak için gönüllü öğretmenlerimizle birlikte bu kursu açtık. Gerçekten çok başarılı öğrencilerimiz var. Eğer bu çocuklara imkan sağlanırsa başarılı olacaklarına inanıyorum. Bir çoğunun maddi imkanı yoktu, dershaneye gidemiyorlardı. Ayrıca ilköğretim son sınıfta okuyan 24 öğrenciyi de LGS'ye hazırlıyoruz. Öğrencilerimize az da olsa yardımcı olabiliyorsak, ne mutlu bize" dedi.

ÖSS Hazırlık Kursu'nda ayrıca bir öğretmen hastalandığında veya derse giremediğinde televizyon, DVD ve müzik setiyle öğrencilere ÖSS'ye hazırlık CD'leri seyrettiriliyor. Uygulamadan oldukça memnun olan ve kendilerine böyle bir imkan sağlandığı için çok mutlu olduklarını söyleyen öğrencilerden Selma Kılıç, "Ben geçen yıl mezun oldum. Beytüşşebap Lisesi müdürü ve öğretmenleri tarafından açılan bu kursta ÖSS'ye hazırlanıyorum. Öğretmenlerimizin bizimle bu kadar ilgilenmesi bizlerde de istek oluşturuyor" şeklinde konuştu.

Lise son sınıf öğrencisi Kadri Yiğit ise, gönüllü ders veren öğretmenlerin kendileriyle çok ilgilendiklerini belirterek, "Ücretsiz kurs açarak herkesin bu kurstan yararlanmasını sağlayan, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi için gecesini gündüzüne katan öğretmenlerimize şükran borçluyuz" dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber