Açığa alınan öğretmene öğrenci desteği

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Mart 2009 16:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ahmet ERTAN/AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

BALIKESIR'in Ayvalık İlçesi'nde, okula türbanla gelen din dersi öğretmenini şikayet ettiği dilekçesine 20 gün boyunca yanıt alamadığı iddiasıyla müdür Ceyhan Ay ile kavga eden, açılan soruşturma kapsamında ise açığa alınan sınıf öğretmeni Yüksel Ersin Ayar'a, öğrencileri destek oldu. Velileri ile birlikte okulun önünde toplanan bir grup öğrenci, ?Öğretmenimizi istiyoruz' yazılı pankart açtı.

Bugün saat 13.00 sıralarında velileri ile birlikte Atatürk İlköğretim Okulu'nun önünde toplanan 1- B sınıfının 10 öğrencisi, açığa alınan öğretmenleri Yüksel Ersin Ayar'a destek için ?Başka öğretmen istemiyoruz', ?Ersin öğretmenimizi istiyoruz', ?Öğretmenimizi çok seviyoruz' sloganları attı. Yaklaşık yarım saat süren eylem boyunca Ayvalık Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler okul önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı. ?Öğretmenimizi istiyoruz' yazılı pankart açılan eylemde, öğrenci ve velilerin, güvenlik güçleri tarafından kameralarla kaydedilmesi dikkati çekti.

Okul önüne gelen Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Latif Korkmaz da öğrenciler ile velilerine yönelik kısa bir konuşma yaptı, ?Dersler devam ediyor. Çocuklarınızı bu polemiğin içine sokmayın. Sizlerden rica ediyorum? dedi. Korkmaz, gazetecilerin görüntü aldığını farkedince de koluyla yüzünü kapatarak, ?Benim basına bilgi verme yetkim yok. Çekmeyin? diyerek, sırtını döndü. Korkmaz'ın öğrenci velilerini ikna çabaları sonuçsuz kalırken veliler, Yüksel Ersin Ayar'ın başarılı bir öğretmen olduğunu ve yanlı bir şekilde görevden alındığını savundu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini duruma seyirci kalmakla suçladı.

Öğretmenlerinin göreve döndürülmesini isteyen minik öğrenciler, daha sonra ellerindeki ?Öğretmenimizi istiyoruz' pankartını toparlayıp velileri eşliğinde okul kapısının önünden ayrıldı. Üveyik Caddesi'ne çıkan öğrenci ve velileri, ?Başka öğretmen istemiyoruz' ve ?Ersin öğretmenimizi istiyoruz' sloganlarıyla evlerine dağıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Atatürk İlköğretim Okulu'nda meydana gelen olayda, iddiaya göre din dersi öğretmenlerinden birisinin okula türbanlı gelip gittiğini tespit eden öğretmen Yüksel Ersin Ayar, Okul Müdürü Ceyhan Ay'a bir dilekçe vererek, ?Yönetmeliğe aykırı bir duruma nasıl müsade ediyorsunuz?? diye sordu. Dilekçesine 20 gün yanıt alamayan Ayar, 5 Mart'ta Ay ile makamında tartıştı. Tartışma kavgaya dönüşünce, Ayar ve Ay yumruklaştı. Kavga diğer öğretmenlerin araya girmesiyle yatıştırıldı. İki taraf da birbirlerinden şikayetçi olurken, Ay 7 gün, Ayar da 3 gün ?iş göremez' raporu aldı. Olayla ilgili soruşturma sürerken, öğretmen Ayar açığa alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber